Први дани наше делегације у Минску

Делегација Србије стигла је у Минск, где ће бити одржано такмичење "Дечја песма Евровизије" под слоганом "Light up" у недељу 25. новембра уз директан пренос на РТС 2 са почетком у 16 часова.

На аеродрому у Минску нашој представници и делегацији Србије и РТС-а приређен је лепо организован и топао дочек уз телевизијске камере. Бојана је одговарала на питања новинара и на њихов захтев отпевала је део песме "Свет" са којом ће представљати Србију на овом значајном такмичењу.

Свечана церемонија отварања одржана је јуче, 19. новембра у Бел експо центру у Минску, где је црвеним тепихом продефиловало свих 20 учесника овогодишњег такмичења. Водитељима програма, Денису Дудинском и Ани Квилорији, сви учесници дали су краћу изјаву, а након тога са публиком на бини су поделили шта је за њих највећи сан.

Део церемоније био је и жреб за редослед наступања, а част да отвори 16. дечји Евросонг припао је Дарини Красновецкој из Украјине, док је нашој Бојани припало редно место број 10. 

Данас је наша делегација са осталим учесницима овог такмичења присуствовала пријему у Председничкој палати где их је дочекао Александар Лукашенко који је чак и запевао са њима.

Подсећамо, гледаоци из Србије могу да гласају за нашу представницу преко сајтa junioreurovision.tv. Прва рунда гласања почиње у петак, 23. новембра од 20 часова и завршава се пре самог почетка преноса у недељу 25. новембра. У првој рунди гласања, фаворите бирате на основу видео спотова земаља учесница. Друга рунда онлине гласања одвија се током трајања преноса - почиње након последње изведене песме и траје 15 до 30 минута. Гледаоци могу да гласају за минимум 3, а максимум 5 земаља. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара