Јерменија прва, Србија освојила треће место!

Победник такмичења "Дечја песма Евровизије 2010." је дванестогодишњак Владимир Арзуманијан из Јерменије. Другопласирана је Русијa a oдлично треће место освојила је песма "Чаробна ноћ" наше Соње Шкорић. Ово је до сада најбољи пласман наших представника на Дечјој песми Евровизије.

Такмичење се одвијало у велелепној Минск арени главног града Белорусије а поред тв екрана су осим аудиторијума из 14 земаља учесница Дечје песме Евровизије 2010. били и гледаоци из Аустралије.

Према пропозицијама, на коначан број бодова са 50 одсто утиче укупан збир гласова публике а са 50 одсто укупан збир гласова стручних жирија.Сви учесници, пошто се ради о деци, добили су од Еуросонга бонус од почетних 12 поена а потом се приступило гласњу.

Такмичење је протицало у врло узбудљивој атмосфери, првопласирани је био неизвестан до самог  краја: упркос вођству Русије у завршници гласања, Јерменија је освојила прво место,са само једним бодом разлике у односу на Русију!

Из Београда,тв студија РТС-а, резултате гласања Србије (публике и шесточланог стручног жирија РТС) саопштила је Марија Мазић која је раније представљала Србију на овом такмичењу.

Дечја песма Евровизије је јединствен интернационални тв шоу који нуди шансу младим талентима да се представе али и да на најбољи начин промовишу државе из којих долазе.

Наша Соња Шкорић је достојно представила Србију,о чему сведочи и висока трећа позиција међу изузетним конкурентима од којих су већину чинили представници бивших република некадашњег Совјетског савеза.

Сав приход од смс порука и телефонских позива,ове године био је намењен деци са посебним потребама широм света,као део пројекта Уницеф-а,који је био и копродуцент "Дечје песме Евровизије 2010."

Током програма, представљени су и сви досадашњи победници Дечјег Еуросонга а сви овогодишњи такмичари отпевали су заједничку песму Уницеф-а "Дан без рата".

Нову песму извео је и  Александар Рибак, победник "велике" Песме Евровизије, 2008.године. Иако је тада освојио победу за Новрешку,пореклом је из Белорусије па је један од заслужних да што се осмо такмичење одржало баш у Минску.

Соњина "Чаробна ноћ" је заиста донела магију у Минск и делегација Србије враћа се задовољна у Београд!

1. Јерменија 120 поена
2. Русија 119 поена
3. Србија 113 поена
4. Грузија Georgia 109 поена
5. Белорусија 85 поена
6. Литванија 67 поена
7. Белгија 61 поен
8. Молдавија 54 поена
9. Холандија 52 поена
10. Летонија 51 поена
11. Шведска 48 поена
12. БЈР Македонија 38 поена
13. Малта 35 поена
14. Украјина 28 поена

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара