Читај ми!

ГетеФЕСТ, Балканима и Видеомедеја

На тринаестом издању филмског фестивала ГетеФЕСТ публику очекује седам премијера жанровски разноврсних, савремених немачких филмова.

Под слоганом "Оптимистично дезоријентисани" ГетеФЕСТ се одржава од 10. до 13. октобра у Културном центру Београда, а до краја октобра програм се сели и у Нови Сад и Ниш.

"Оптимистично дезоријентисани – уживајте у филмовима, преиспитујте себе, друге, стварно(ст), и верујте у потенцијале уметности - кеже се у најави овог фестивала, који се одржава од 2012. године и представља пресек савремене немачке кинематографије. Програм је традиционално окренут награђиваним и најбољим остварењима са међународних фестивала који приказују немачки ауторски филм. Програм ГетеФЕСТ-а у Новом Саду одржаваће се у Културном центру Новог Сада од 17. до 20. октобра, док ће се у Нишу филмови приказивати у сали 5 биоскопа Синеплекс Ниш од 24. до 27. октобра 2024. године, у сарадњи са Нишким културним центром. Наша данашња гошћа биће селекторка ГетеФЕСТ-а Сунчица Шидо.


У суботу је у Дому културе Студентски град завршен фестивал Балканима, европски фестивал анимираног филма, па ћете у данашњој емисији чути неке од добитника награда и учесника.

Од 10. до 12. октобра у Културној станици Свилара у Новом Саду биће одржан 28. Фестивал видео креативности у новим медијима Видеомедеја. Овај фестивал је, како кажу организатори - место сусрета за визуелну будућност, где се сусрећу уметници и идеје из целог света, истражујући нове визуелне границе.

Уређује и води Ана Вучковић Денчић.

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи