Реприза

Вишња Ђорђевић

У вечерашњој емисији своја сећања поделиће са нама Вишња Ђорђевић (1938-2017), примабалерина. У свет балета ушла је као петогодишња девојчица, а прву понуду за солистички ангажман добила је са седамнаест година. Средњу балетску школу "Лујо Давичо", завршила је у Београду у класи педагога Симе Лакетића и Соње Ланкау. У Балету Народног позоришта у Београду од 1956. године најпре је играла мање солистичке, а затим и главне улоге.

Одиграла је преко 30 главних улога, а у Барселони је у једној критици написано: "Она је реинкарнација Ане Карењине!" Бавила се и педагошким радом, била је директор балета у Сплиту и у Народном позоришту у Београду. Одиграла је преко 30 главних улога, а у Барселони је у једној критици написано: "Она је реинкарнација Ане Карењине!" Бавила се и педагошким радом, била је директор балета у Сплиту и у Народном позоришту у Београду. 

Веома запажене креације у класичном репертоару, остварила је у Лабудовом језеру, Жизели, Зачараној лепотици, Шчелкунчику, Бахчисарајској фонтани, Спиритуелс, Блудни син, Ондина, Абраксас, Ана Карењина; у домаћим делима Охридска легенда, Човек пред огледалом, Напуштене, Кинеска прича, Катарина Измаилова 77... Са балетом Народног позоришта, гостовала је на бројним позорницама Европе и Азије. Често је играла у телевизијским балетима (више од 200 емисија, од којих је једна њој посвећена). 

Аутор: Ребека Леви

Код два бела голуба

Autor:
Војислав Карановић

Од свог почетка, 1968. године, па до данас емисија Код два бела голуба прича приче о старом Београду, његовим житељима, појавама и догађајима, али и приче о прошлости осталих места Србије, и о свему ономе што представља живо језгро наше традиције. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи