четвртак, 03. јан 2013, 20:00
Koд два бела голуба
1783. године у Бечу објавио је Захарије Орфелин своје дело "Искусни подрумар".За стотинак година књига је доживела 4 издања, 2 на славеносербском и 2 на српском језику.
Осим историје винарства књига садржи бројне рецепте и савете за припремање разноврсних напитака и сирћета.
Рецепт за путнике гласи: "Узми комад хлеба с кором, метни у жестоко сирће да 24 сата престоји, па онда извади и осуши. Овај хлеб можеш и на пут носити и где сирћета не будеш могао добити, а ти метни тога хлеба мало у вино или у воду и постаће одмах добро сирће".
Радио Београд 1, 20.00
Autor:
Војислав Карановић
Од свог почетка, 1968. године, па до данас емисија Код два бела голуба прича приче о старом Београду, његовим житељима, појавама и догађајима, али и приче о прошлости осталих места Србије, и о свему ономе што представља живо језгро наше традиције. [ детаљније ]
Коментари