Читај ми!

Запажен наступ дизајнерки са наших простора на Миланској недељи моде

Иако се недеља моде у Милану одржава након оне у Њујорку и Лондону, овај град и даље остаје најважнији излог за светске дизајнере. Осим Игора Тодоровића, на Миланској недељи моде су се представиле и две дизајнерке са наших простора.

Миланска недеља моде пролеће/лето 2025, у град је привукла славна светска имена која нису желела да пропусте ревије омиљених креатора, попут Дејвида Бекама присутног на „Босовој“ ревији, Марине Абрамовић која је била присутна на „Фендијевој“ ревији, Ане Винтур, Јаника Синера, Матеа Беретинија, Летиције Коста, Еве Херцигове, док су „Долче и Габана“ организовали забаву за Мадону.

Сам град је био позорница разних дешавања на отвореном као и приватних журки само за одабране, а ниједан славни модни бренд није изостао. Додељене су и награде за дизајнере који посебну пажњу поклањају екологији попут Бруна Кучинелија.

И мада је за дизајнере који још увек нису афирмисани на италијанском тржишту, јако тешко доћи на миланску недељу моде, дизајнери нашег порекла, као Сања Бабић Миликен доживели су велики успех.

Сањина прва колекција, представљена у Дубаију где живи и ради, била је распродата за неколико сати, а ове године је дебитовала на захтевној миланској сцени испреплићући дух словенских народа, западне перфекције и арапског занатског умећа, те доживела велики признање публике којој су се допале хаљине као из 1001. ноћи.

„Наслов моје колекције 'Nexus of the threads' значи испреплетене нити које су дошле заједно сасвим неочекивано и настављају да живе у савршеној хармонији и ми сви тежимо тој хармонији. Тако је и ова колекција настала, просто да се види та повезаност истока и запада и све је то неочекивано, перфектно сашивено заједно. Мислим да су моје хаљине представиле вечерас оно чему ја тежим у животу“, наводи Сања Миликан.

Још једна дизајнерка са наших простора, Драгана Мирчетић која са својим брендом "Arte&Bellezza" прави накит и торбе, на Миланској недељи моде представила је колекцију Bagstravaganza у оквиру платформе Emergening talents Milan, аутентичних ручно израђених ташни од висококвалитетне италијанске коже у сарадњи са врхунским занатским радионицама.

Драгана није непозната италијанској публици јер је своја дела представила и на претходним недељама накита у Риму и Милану. Она је овога пута италијанској публици представила торбе са потписом које су намењене одважним, смелим женама са интегритетом које су самосвесне и слобоне.

Баш попут Игора Тодоровића који је кроз колекцију Атељеа Тодоровић, Бамбола послао исту поруку еманциповане жене која је лице са насловне стране сопственог живота.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи