Читај ми!

У Милану представљена „Бамбола" Игора Тодоровића

У току је славна Миланска недеља моде, а пистама су прошетали и модели у креацијама српских дизајнера.

Милански Fashion Week посвећен женској моди представља нове колекције за пролеће/лето 2025. До 23. септембра одржава се 57 модних ревија, осам ревија онлајн, 69 презентација и 33 модна догађаја. Ту спада и ревија, коју је организовао A coded world – пројекат модела Бали Лавал која је носила одећу најславнијих светских креатора.

Одржана је у луксузном амбијенту пред многобројном знатижељном публиком која је срдачно поздравила дизајнера Игора Тодоровића и његову колекцију под именом Бамбола.

„Бамбола је за мене, пошто је инспирација шездесете године, а то су године еманципације, значаја за жену, аутентичности жене и то је бамбола са насловне стране, то је лутка са насловне стране, то није лутка у било ком лошем контексту. Напротив, у контесту да је та жена самоуверена, да је стабилна, сигурна у своју естетику и у своју појаву.

Данас је веома важно да мода и жена која је носи буду у сагласју. Често смо сведоци да неке жене носе нешто што није у сагласју са њима и Бамбола је зато и нека идеја која има неку ширу поруку од номиналног назива Бамбола“, каже стилиста Игор Тодоровић.

Најновија колекција Атељеа Игор Тодоровић представља аутентичну модну причу испричану кроз црно бели свет уз доприносе боје вина, савршен крој, пажљиво биране тканине, елементе ручне дораде, украсе од кристала и аксесоара који наглашава естетику ове колекције.

„Мислим да је јако важно да сваки човек који се бави модом ради на себи, да се едукује, образује, да користи све могуће информације, не само модне него и социјалне и друштвене. Тако да је бамбола настала од ове теме да је жена доживела једну посебну еманципацију. Отуда црно и бело, отуда те две небоје које говоре да ли сте црни или бели у смислу да ће неке жене прихватити нешто као црно а неке као бело, нема сиве.

И трећа боја која је укључена је та боја бургундца, та боја која је боја неке страсти али смирене страсти, сугестивне страсти, не црвене на прву лопту јер црвена је та страст пар екселанс а ова боја коју смо ми користили је у ствари боја неког сазревања жене у сагледавању тога шта јој пристаје или не пристаје.Тако да се колекција рађала са врло великом одговорношћу према ономе што је наслеђе шездесетих година и у форми, у конструкцијама и у кроју, а исто тако и у неком промишљању шта је то што је порука за време у коме данас живимо“, додао је Тодоровић.

А coded world који спаја моду, мултикултуралност и повезује традиције из свих делова света, посвећује посебну пажњу Србији радећи како у Милану тако и у Београду у сарадњи са Александром Коларски.

Тако да свакако није могла да изостане ревија Атељеа Игора Тодоровића који је и дуже време живео у Италији којој се радо враћа, и у којој је његове колекције имају велики успех код пубике.

недеља, 20. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи