Марк Закерберг избио на друго место најбогатијих људи на свету

Власник компаније „Мета“, Марк Закерберг, придружио се ексклузивном клубу одабраних који имају 200 милијарди долара и друга је најбогатија особа на свету.

Новчаник Марка Закерберга постаје све дебљи. Генерални директор „Мете“ је престигао Џефа Безоса и Бернарда Арноа. Са личним богатством од 206 милијарди долара, према недавним подацима Блумберговог индекса милијардера, он је одмах иза Илона Маска.

Недавни подаци из Блумберговог индекса милијардера показују да је Закерберг повећао своје лично богатство за невероватних 78,1 милијарду долара у 2024. Придружује се неухватљивом клубу од 200 милијарди долара који броји само још два члана.

То укључује Маска (256 милијарди долара), генералног директора „Тесле“ и „Икса“, и Безоса (205 милијарди долара), оснивача „Амазона“. Арно, извршни директор луксузног бренда LVMH, недавно је испао из клуба, са богатством од 193 милијарде долара.

Четрдесетогодишњи Закерберг, који је покренуо Фејсбук 2004. године, има велики део свог богатства везаног за акције платформе „Мета“. Акције „Мете“ порасле су за више од 72% у 2024. У петак су акције „Метe“ порасле за 2,26% и затвориле се на рекордних 595,94 долара.

„Мета“ управља популарним платформама друштвених медија Фејсбук, Инстаграм и Тредс, као и апликацијом за размену тренутних порука Вотсап.

У обраћању на догађају Meta Connect 2024 одржаном 25. септембра, Закерберг је рекао да је Мета ВИ на путу да постане најкоришћенији асистент на свету.

„Скоро смо на 500 милиона активних корисника месечно, а још нисмо ни покренули сервис у неким већим земљама“, рекао је Закерберг, мислећи на земље у Европској унији.

Закерберг није једини технолошки могул који је ове године искусио велики скок у свом богатству. Џенсен Хуанг, извршни директор „Нвидије“, и Лари Елисон, суоснивач компаније „Оракл“, забележили су пораст нето вредности у 2024. за 63,5 милијарди долара, односно 55,9 милијарди долара.

недеља, 06. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи