Читај ми!

Златни микрофон за краљицу народне музике Лепу Лукић

Некрунисана краљица народне музике Лепа Лукић, од суботе, у витрини има и Златни микрофон, који јој је додељен на прослави века постојања Радио Београда. Награду није очекивала и до последњег момента није знала да је она добитница.

Радио Београд прославио је век постојања бесплатним концертима на Стадиону Ташмајдан. Под слоганом Из века у век, на два концерта, 23. и 24. августа, наступила су највећа имена наше класичне, џез, забавне и народне музике, као и неки од наших најпопуларнијих глумаца.

Било је много емоција, па и суза на Стадиону Ташмајдан, али и уз мале екране.

Некрунисана краљица народне музике од суботе, у витрини има и Златни микрофон, који јој је додељен на прослави века постојања Радио Београда.

Награда коју јој је, како каже, доделио народ, обрадовала је и изненадила Лепу Лукић.

Нисам очекивала, нисам знала ко ће добити награду на том концерту“, каже цењена уметница додајући да када је чула да је у питању наступ поводом годишњице Радио Београда рекла да мора да буде слободна за тако нешто.

Имам толико снимљених песама, трајних песама, тако да, нормално да морам да се одазовем Радио Београду, јер то је велика кућа и много вредна.

Тек иза велике бине на Ташмајдану сазнала је да ће Златни микрофон њој предати.

Узбудила сам се, добила сам неку позитивну трему. Толико певача, а баш ја да га добијем. Вероватно због тога што имам дугу каријеру и што трајем, и друге квалитете, да не говорим ја, боље да ви кажете“, рекла је гошћа Београдске хронике.

Кад од извора воде два путића, како одабрати прави?

Код мене је то ишло природним путем, нисам имала менаџера да заказује концерте или да ме представља, сама сам се изборила, ишла сам на аудиције, ишла и тамо где има 10-15 хиљада људи, где се певало напољу, рецимо, Берба грожђа у Александровцу“, присећа се Лепа.

Као рецепт за успех вољена певачица наводи комбинацију скромности и квалитетног певања.

Иако је мислила да солистичке концерте више неће правити, прошле године, на наступу који је најавила као опроштајни концерт, исплакала се заједно са публиком и тада ипак одлучила да то ипак не буде последњи.

„Имам много хитова, не знам да ли бих могла да кажем да је неки највећи, али могу да кажем које су ме песма одржале. Прво Од извора два путића, Ој, Месече, звездо сјајна, Што капију ниси затворио, Вараш ме, вараш ме, Извини, много ми је жао, Срце је моје виолина, Чај за двоје. Не могу да кажем која је најјача. Свака се слуша и то су много велики хитови“, објашњава Лепа.

Према њеним речима, све песме бирала је сама, само је Од извора два путића изабрала њу.

Планова и даље има много, али инсистира на томе да се држи подаље од хиперпродукције и песама и наступа.

среда, 28. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару