Читај ми!

Продају се Берлусконијеве некретнине – има их више од 100

Наследници Силвија Берлусконија, његових петоро деце, одлучили су да продају већину некретнина. Бивши премијер Италије, лидер партије Форца Италија, који је преминуо 12. јуна 2023. године, каријеру је започео у сектору некретнина изградњом кварта Милан 2.

Продају се Берлусконијеве некретнине – има их више од 100 Продају се Берлусконијеве некретнине – има их више од 100

Деца Силвија Берлусконија, који је преминуо у јуну 2023. године  одлучила су да продају највећи број његових вила осим Вила Сан Мартино од 3.500 квадратних метара у месту Аркоре у близини Милана, где је провео последње дане свог живота.

Према писању италијанског листа Il sole 24 ore, вредност Берлусконијеве имовине је око 800 милиона евра, а њихова продаја би требало да олакша поделу наследства, а не поделу некретнина, којих има више од 100.

Сва имовина, станови и виле доносе велике месечне трошкове за воду и струју, који само за три виле попут оне на Сардинији, затим на језеру, Азурној обали и Бријанци, прелазе милион евра годишње.

Берлусконијева деца желе да продају све виле осим премијерове резиденције у којој је живео 50 година, виле Сан Мартино, где се налази породични маузолеј.

Како је пренела агенција Анса, продаје се вила Гернето, резиденција са великим парком из 18. века у близини Лезма у Бријанки, где су се 2022. године симболично венчали Марта Фашина и Силвио Берлускони. Ова вила је у власништву Фининвеста и цена јој је око 44,8 милиона евра, а Берлускони је још за живота желео да вила постане Универзитет „Слободне мисли“.

На продају су и вила Чертоза, огромна зграда на Коста Смералди која кошта између 250 и 300 милиона евра, као и две виле на острвима Антигва и Бербуда, које су биле предвиђене за продају и пре отварања тестамента. На продају су била Гранде у древној Аппији у Риму, вила Ла Лампара у Кани са својих 500 квадратних метара и погледом на море, вила Кампари у Лези на језеру Мађиоре и вила Две палме на острву Лампедузи. Економиста Ђани Профита понудио је три милиона евра за ову вилу од 250 квадрата.

Берлускони није поседовао само виле, већ и много земљишта, поља на Коста Тиркизној близини Облије, где је бивши премијер желео да изгради огромно одмаралиште са вилама и теренима за голф. Берлускони је имао и око 100 станова у Милану, као и биоскоп Фјама у Риму. Берлусконијеви наследници отворени су и за понуде везане за две јахте, Morning Glory и Sweet Dragon.

Последњих дана се шушка да Берлусконијев син Пјер Силвио Берлускони, власник телевизијске куће Медијасет, жели да купи вилу Гранде у Риму на Апија Антика, коју је његов отац купио за четири милиона евра 2001. године и дао је директору и пријатељу Франку Зефирелију на коришћење до 2019. године.

Његова сестра Барбара заинтересована је за вилу Белведере у Мекерију, где је пре развода живела дуго са децом и мајком Веронијом Ларио. Најстарија ћерка Марина заинтересована је за вилу Кампари на језеру Мађоре, купљену 2008. године, која садржи 30 соба и диван парк.

Берлускони је често боравио у палати Грациоли у Риму, једној од његових резиденција од 1995. до 2020. године, која је пре неколико дана постала седиште удружења страних дописника у Италији. На свечаном отварању новог седишта један од новинара је открио и тајна врата, која су заправо тајни пролаз.

Новинар Том Кингтон, који је писао за Тајмс, истакао је на Твитеру да су на тај начин гости вероватно спречавани да тајно напусте забаве по којима је Берлускони био познат.

У књизи "Il rancore e la speranza" Бруна Веспе, најстарија ћерка Марине, председнице Фининвеста, навела је да вила Сан Мартино треба да остане место окупљања породице.

„Наш отац је волео живот, светлост, блискост са људима. Вила Сан Мартино треба да остане таква, седиште наших пословних састанака, али и место где се уједињује породица. То би он желео да је жив.

Иначе, 27. марта 2024. године било је 30 година откако је Силвио Берлусони први пут победио на изборима са странком Форца Италија.

недеља, 28. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво