Читај ми!

Шпанска певачица у ТВ програму оптужила Пласида Доминга за сексуално узнемиравање

Чувени шпански тенор Пласидо Доминго поново се суочава с оптужбама за сексуално узнемиравање, три године после низа сличних оптужби упућених против њега.

Певачица и бивша колегиница славног тенора у недељу је у шпанском телевизијском програму изнела низ оптужби на рачун оперског певача Пласида Доминга, којем ово није први пут да буде оптужен за сексуално узнемиравање

У ТВ програму ова жена се појавила у сенци и промењеног гласа, да не би био откривен њен идентитет. Како је навела, Доминго је покушао да је „додирује у позоришту у Шпанији почетком двехиљадитих", а приликом другог сусрета покушао је да је пољуби против њене воље.

Певачица је казала да је једна од првих ствари на коју су их упозоравали у позоришту била да „не улазите сами у лифт са Пласидом Домингом“. Казала је и да се „први пут осећала нелагодно на проби“.

"Рекао ми је пред свима: 'Слушај, могу ли да ставим руку у један од твојих лепих џепова?' Носила сам панталоне са џепом позади који је био извежен", открила је певачица.

У тим тренуцима, признала је, није била сигурна како да реагује.

„Шта да му кажем да бисмо наставили нормално да радимо? Ако му кажем не, биће последица. Ако кажем да... не желим ни да размишљам о томе“, образлоћила је своје недоумице.

На крају, није пријавила Доминга (81): „Он је Пласидо Доминго. Он је недодирљив. Не би требало да буде тако, али ја сам у сенци.“

Жена је рекла да се због „невероватно непријатне ситуације“ осећала као да је „у живом песку".

Други наводни инцидент догодио се када су заједно наступали. Светла су се угасила да означе – крај чина.

„У тим секундама када се очи навикну на мрак, Пласидо ми се приближио", рекла је. „Пољубио ме је у уста и то је био пољубац за који нисам ни видела да долази, па нисам могла да се склоним с пута. Нисам желела да ме пољуби. Чин се завршио, музика је престала и завеса се спуштала. Није било никаквог оправдања за такав поступак“, казала је шпанска певачица.

Никада није о томе проговорила јер је бринула о својој каријери, Пласидо Доминго је био исувише моћан. Била је, међутим, дирнута, али и охрабрена када су друге жене проговориле о понашању великог тенора.

Медији овога пута нису добили коментар Пласидових пи-арова.

Када су се оптужбе први пут појавиле, пре неколико година, Доминго који сада има 81 годину, рекао је да му је болно што је чуо да је можда узнемирио неке особе или их натерао да се осећају непријатно „без обзира колико давно то било" и упркос његовим „најбољим намерама“.

Због оптужби је више оперских кућа отказало сарадњу са Домингом против којег није покренут ниједан кривични поступак.

Рекао је да је преузео „пуну одговорност“ за своје поступке, додајући: „Веровао сам да су све моје интеракције и односи увек били добродошли и сагласни. Људи који ме познају или који су радили са мном знају да ја нисам неко ко би намерно некога повредио, увредио или осрамотио.“

Од тада је, међутим, Доминго променио свој став, тврдећи да је његово извињење можда дало „лажан утисак“ о томе шта се догодило.

„Знам шта нисам урадио и поново ћу то порицати“, рекао је у фебруару 2020. „Никад се нисам понашао агресивно ни са ким и никада нисам учинио ништа да опструирам или ометам нечију каријеру.“

Истрага коју је 2020. године наручила Опера из Лос Анђелеса о оптужбама за сексуално узнемиравање против Доминга открила је да се тенор упустио у „неприкладно понашање" са више жена током три деценије. За то време био је на високим позицијама у Опери.

У извештају се наводи да је „ниво нелагоде коју су пријавиле жене – варирао, неке жене су изјавиле да им није било непријатно, док су друге описале значајну трауму“.

уторак, 13. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару