Читај ми!

Илон Маск, окружен свећама, говорио о својој визији будућности на самиту Г20

Милијардер Илон Маск, који је недавно постао и власник „Твитера“, обратио се путем видео-везе пословним људима на Балију, на маргинама самита Г20. На црној позадини, Маску су се видели само лице и руке.

Седећи у мраку, одевен у традиционалну индонежанску кошуљу коју су му послали организатори, окружен свећама, Илон Маск је окупљеним пословним људима на самиту Г20 рекао да ради „много и непрекидно... од јутра до мрака, седам дана у недељи“.

„Имам превише посла, то је сигурно“, рекао је извршни директор „Тесле“ и „Твитера“.

„Нестала нам је струја три минута пре овог позива. Зато сам потпуно у мраку“, објаснио је Маск Аниндији Бакрие, пословној жени, која је била модераторка овог разговора.

Није коментарисао своју контроверзну аквизицију „Твитера“, која је укључивала отпуштање хиљада запослених и увођење накнаде за верификацију. Рекао је само да ће подржати идеју да се на мрежи уведе више видео-снимака и да се улажу напори да се креаторима садржаја омогући да уновче свој рад.

Уместо о Твитеру, разговор је кренуо у потпуно другом правцу и Маск се посветио темама како види будућност, причајући о тунелима ископаним дубоко под земљом за борбу против саобраћајних гужви, путовању ракетама с краја на крај света које би трајало краће од сат времена, као и о откривању ванземаљског живота у свемиру.

„Можда ћемо пронаћи ванземаљске цивилизације или открити цивилизације које су постојале пре више милиона година“, рекао је Маск. „Мислим да би то било невероватно занимљиво, отићи тамо и истражити галаксију.“

Директор „Тесле“ је са много жара говорио о предностима тунела у односу на летеће аутомобиле у борби против саобраћајних гужви, јер тако не ризикујемо да нам аутомобил „падне на главу“, као и да би то још више нарушило нашу приватност.

„Електрична возила и тунели су апсолутно одговор на највећу могућу гужву у било ком граду, јер можете да идете дубоко колико год желите док се проблем не реши“, тврди Маск.

Осим његовог „еуфорично позитивног“ погледа на будућност Индонезије као земље у развоју, разговор је углавном остао на чудном и смелом погледу на будућност Земље.

Џакарта је позвала Маска да користи Индонезију као лансирну локацију за своју ракету „Спејс икс“, указујући на предности локације уз екватор.

Али Маск је рекао да жели да види ракетне платформе широм света које би омогућиле људима да путују „на потпуно други крај света“ 20 пута већом брзином од звука.

„Мислим да би ово заиста отворило свет када бисте могли да путујете било где у свету за мање од сат времена“, додао је.

Али и поред свих својих смелих снова о будућности, милијардер није могао да сакрије колико га забавља чињеница да је чак и он жртва енергетских хирова планете.

„Само погледајте овај видео. Тако је бизаран. Седим овде у мраку окружен свећама. Ово је најсмешнија ствар“, рекао је Маск.

На крају разговора, модераторка Анинди Бакри му је захвалила речима: „Када смо започели ову сесију, почели смо  једном Елвисовом песмом, A Little Less Conversation, (Мање приче) и мало више акције, молим Вас. И требало је то да урадите. Чак и усред ноћи, дали сте допринос штедњи енергије и хвала Вам што сте се појавили пред нама“.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 14. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару