Читај ми!

Андерсенове приче – Краљ Чарлс не путује без плишаног меде и даске за ве-це шољу

Краљ Чарлс Трећи има низ јединствених захтева када путује, тврди писац Кристофер Андерсен, и као пример наводи да британски монарх путује са плишаним медом и сопственом тоалетном даском.

Наводне захтеве 73-годишњег монарха поделио је Кристофер Андерсен, аутор књиге која треба да изађе из штампе Краљ: Живот Чарлса Трећег. Андерсен је за Entertaintment Tonight рекао да је Чарлс „један од најексцентричнијих суверена које је Велика Британија икада имала".

Андерсен каже да се многе од краљевих чудних навика односе на време које проводи ван куће и да Чарлс „још увек путује са плишаним медведићем из детињства" којег има „од када је био веома мало дете". Он је додао да је једина особа којој је дозвољено да сашије плишаног медведа, када је то неопходно - краљева дадиља из детињства, Мејбл Андерсон, „с којом је остао веома близак".

Поред плишаног меде из детињства, Андерсен такође тврди да Чарлс „путује и са тоалетном даском". Тврдња није сасвим нова, јер је ауторка и бивша уредница Vanity Fair-а Тина Браун претходно то исто наговестила у својој књизи The Palace Papers: Inside the House of Windsor.

У тој књизи, објављеној раније ове године, она тврди да Чарлс инсистира на томе да понесе свој „анатомски кревет, тоалетну столицу и тоалетни папир „клинекс велвет" када путује.

Краљ је наводно такође посебан када је у питању храна коју конзумира док је на путу. Андерсен је за Entertaintment Tonight рекао да инсајдери из палате тврде да Чарлс доводи свог кувара када вечера у туђој кући.

„Људи који раде у палати, људи који су радили за њега кажу да, када иде на вечере - често води свог кувара, како би му спремио оброк који ће јести одвојено за столом", рекао је Андерсен.

О Чарлсовим јединственим навикама у исхрани раније је говорио бивши краљевски кувар Дарен Мекгрејди у документарном филму Канала 5 Тајне краљевске кухиње из 2019.

Кувар је тврдио да, кад год је краљевска породица дошла да посети своју покојну мајку краљицу Елизабету Другу у Бакингемској палати, он је „увек долазио са пакетом онога што му треба".

Мекгрејди је испричао да краљ за доручак једе - компот од шљива. Захтева да се послуже два плода, али поједе увек само једну шљиву са мало сока.

„Слао сам му по две шљиве и он би узео једну, тако да би се друга вратила после доручка, а ја бих је вратио у теглу и сачувао је."

Мекгрејди је рекао да је, када је покушао да пошаље Чарлсу само једну шљиву, добио захтев од краљевског конобара да ипак буде послужена и друга. „Тако да сам морао да шаљем по две сваког јутра", рекао је.

Још једна необична ствар је и Чарлсово наводно гађење према „коцкама леда" „Велики број чланова краљевске породице их не воли јер им се не свиђа звук звецкања који праве коцке", објаснио је Андересен.

Андерсен је такође говорио и о личности краља и тврди да је Чарлс „веома ћудљив" и да понекад има „вулкански темперамент" и да уме да побесни.

Књига Краљ: Живот Чарлса Трећег, биће објављена 8. новембра.

среда, 14. август 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару