Читај ми!

Отворен још један ресторан са именом Софије Лорен, диве која никада није држала дијету

Италијанска дива Софија Лорен је, након првог ресторана који се налази у Фиренци, отворила један и у Милану. На одушевљење окупљених фанова и случајних пролазника и туриста, Софија је, елегантна као и увек дошла на отварање ресторана који носи њено име.

Долазак Софије Лорен на отварање њеног ресторана у Милану бурно је прошао јер се ресторан налази близу трамвајске станице те је ауто морао да се попне једним делом на тротоар, да би омогућио глумици да изађе јер им је трамвај блокирао пролаз.

Без обзира на то, 88-годишња дива, добитница два Оскара, изашла је директно из аутомобила на црвени тепих посебно постављен за ту прилику, у белом комплету и са огрлицом од брилијаната шаљући пољупце присутнима.

Софију је пратио њен син Карло Понти Јуниор, а у ресторану ју је дочекао власник Лућиано Ћимино, предузетник из Напуља као и председник „Пианофорте холдинга" поред друих важних личности које су дошле да је дочекају.

Original Italian Food назив је ресторана који се налази у самом центру Милана на 400 квадратних метара са три сале, једна је посвећена коктелима и винима, друга је бар-рум а трећа - ресторан.

„Ради се о пројекту који жели да пружи омаж диви и њеној култури отварањем ланца оваквих ресторана. Први је отворен у Фиренци прошле године а након овог у Милану радујемо се да најавим отварање и трећен у Барију у новембру" , изјавио је Ћимино, и додао да је још 2015. године отишао у Женеву где глумица живи рекавши јој да пуно локала користи њено име и њен лик, али ако би њему дала дозволу да отвори ресторан са њеним именом - била би активни учесник у његовом пословању на шта је Софија.

Она је тим поводом изјавила: „У мом животу је било разних страсти, а једна од њих је и страст ка храни. Ниједан редитељ није успео да ме натера да држим дијету и никада нисам одустала од доброг тањира пашташуте због линије. Најлепши моменти мог живота су они које сам провела у кухињи док сам месила, пекла, стављала у рерну колаче и сл. Када су ме питали да ли пристајем да се отвори ланац ресторана у моју част, дуго сам размишљала о обавезама и одговорности које то носи са собом јер ће моје име бити повезано са квалитетом хране која се нуди", рекла је глумица.

„Никада нисам пристајала да будем део нечега што не осећам својим, то је важило за филмове у којима сам глумила ових шездесет година каријере као и за било који пројекат, но нико није био тако упоран као Лућиано Ћимино и заиста сам срећна што сам део ове дивне авантуре у којој учествују многи рођени у мом граду Напуљу са пуно талента, који желе да прикажу свету. За мене и за Лућиана храна је света ствар и желели смо да направимо једну врсту храма посвећеног храни где ће многи моћи да уживају у италијанској храни", додала је.

Софија Лорен је рођена у Поцуолију, малом месту поред Напуља, живи у Женеви, повремено борави у Риму и поседује и француско држављанство.

среда, 14. август 2024.
39° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару