Читај ми!

Сви мужеви Иване Трамп

Трагично преминула прва супруга бившег америчког председника Доналда Трампа, Ивана Трамп, удавала се четири пута. Само је са Доналдом имала децу, а осталу тројицу мужева је надживела. Ево с ким је све била у браку некадашња манекенка и скијашица из Чехословачке, која је славу, новац и популарност стекла с друге стране Атлантика.

Била је 1971. година када се, тада 22-годишња, лепа скијашица из Чехословачке удала за свог аустријског колегу Алфреда Винклмајра. Није то био брак из љубави, него начин да Ивана побегне из комунистичке домовине, објаснио је деведесетих година прошлог века њен адвокат Мајкл Кенеди.

Тинејџерски дани у родној Чехословачкој 

Он је рекао да је Винклмајр био само пријатељ за кога се удала јер је желела „своју слободу" и бег из родне Чехословачке, која је у то време била под комунистичким режимом, цитира Саут Чајна морнинг пост. Био је то "хладноратовски брак", који "никада није био конзумиран", објаснио је адвокат, а пар никада није живео заједно.

Спортисткиња и манекенка 

Ивана је аустријски пасош добила у марту 1972. године, емигрирала у Канаду у септембру исте године, а затим се развела у августу 1973. Током службеног пута у Њујорк 1976, као 26-годишња манекенка, упознала је богаташа и инвеститора Доналда Трампа. Доналд је помогао њој и њеним пријатељима да дођу до стола у препуном престижном ресторану.

Ивана  и Доналд

Била је то очигледно љубав на први поглед. Пар се венчао следеће године. Убрзо су добили и децу: Доналда млађег, Иванку и Ерика. Ивана је постала натурализована држављанка САД 1998. године, четири године након што је родила најмлађег сина.

Од Доналда се, међутим, развела, након што ју је преварио са Марлом Мејплс, са којом ће се после оженити и добити ћерку Тифани.

Ивана са супругом Доналдом и децом

Ивана је из брака изашла са 14 милиона долара, алиментацијом од 650.000 долара месечно, њиховим домом у Конектикату, станом у Трамповој кули, а један месец у години имала је на располагању и његово имање Мар-а-Лаго на Флориди.

"Била је дивна, лепа и невероватна жена, која је водила сјајан и инспиративан живот", написао је њен други супруг на друштвеним мрежама након њене смрти.

Иако је очигледно била у добрим односима са Доналдом до смрти, Ивана је 2016. изјавила да није опростила његовој другој жени. „Уништила ми је брак", рекла је Ивана британским медијима о Марли Мејплс. „Не бих прихватила њено извињење, али немам проблема са Меланијом."

Свог трећег супруга, италијанског предузетника Рикарда Мацукелија, Ивана је упознала 1991. Он јој се удварао тако што јој је, након ручка на којем су били, послао цвеће. Али не букет, него на стотине ружа којима је напунио њену собу, наводи Пипл.

Са трећим супругом Рикардом Мацукелијем

Прво ју је запросио прстеном са 10-каратним дијамантом, али га је Ивана одбила.

Коначно је рекла "да" три године касније када је исто питање поставио уз бурмански сафир. Венчали су се 1995. године, али је њихов брак трајао само 20 месеци.

„Ивану сам много волео и мислим да сам дао све од себе. Учинио сам за њу више него што је Доналд икада учинио", рекао је својевремено Мацукели за Пипл.

Брак је окончан Иванином тужбом против Рикарда, због кршења уговора о поверљивости. Тражила је 15 милиона долара, али су се нагодили ван суда.
Мацукели је преминуо 2017. године у 75. години.

Ивана је дуго била сама, а онда је њено срце освојио још један Италијан, млади и лепи глумац, водитељ и манекен Росано Рубиконди. Иако су медији са подсмехом извештавали да је он њен "toy boy", због велике разлике у годинама, пар је своју везу озваничио браком 2008. Тада 59-годишња, али изузетно добродржећа Ивана удала се за 36-годишњег Росана управо на имању Трампових у Палм Бичу на Флориди. Њена деца стопостотно су подржала тај брак, а ћерка Иванка била јој је кума.

Брак је, међутим, окончан већ наредне године, али се пар виђао, одржавао везу и раскидао и у деценији која је уследила. Чак су учествовали заједно као такмичари и у шоу програму "Плес са звездама" 2018. године.

Веза на даљину није успела да се одржи, а онда се Росано разболео од тешког облика рака и изненада преминуо прошле године.

Ивана је била разорена његовом смрћу, а бринула се о њему до последњег дана.

Италијански медији су цитирали неке његове пријатеље који су причали да се пар интензивно виђао у последњој години његовог живота и да су многи мислили да желе поново да се венчају.

Ипак, није им било суђено. Росано је преминуо у октобру прошле године, а девет месеци после њега и Ивана.  

петак, 16. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару