Читај ми!

Пријатељи и поштоваоци опраштају се од Маринка Роквића

Познати певач Маринко Роквић преминуо је у 68. години. Како је навела породица певача, узрок смрти је рак панкреаса.

Поводом смрти певача Маринка Роквића телеграме саучешћа упутио је председник Србије Александар Вучић наводећи да је са великом тугом примио ту вест о смрти.

"Са великом тугом сам примио вест о смрти Маринка Роквића, легенде наше народне музике и изузетног извођача који је својим наступима одушевљавао генерације поштовалаца добре изворне музике. Увек ћемо памтити његов јединствени глас и таленат. Нека почива у миру", написао је председник Вучић на Твитеру.

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик упутио је данас саучешће породици и пријатељима певача Маринка Роквића, истичући да ће његове песме и таленат који је поседовао памтити генерације његових поштовалаца.

"Са великом тугом примио сам вест да нас је напустио још један великан српске музичке сцене и мој велики пријатељ. Маринко Роквић био је више од певача, уметник народне песме који је снагом свога гласа обележио наше, али и будуће време", истакао је Додик.

Рекао је да ће Маринкове песме надживети све нас његове савременике, јер то нису обичне песме већ ванвременски хитови који ће увек бити радо слушани и сигурно је да ни будуће генерације неће дозволити да оду у заборав.

У телеграму саучешћа Додик је изразио искрено саосећање у болу који је задесио породицу Роквић, додавши да је са Маринком отишло једно дивно време које је он својим гласом и постојањем учинио лепшим, саопштено је из Кабинета српског члана Председништва БиХ.

Председник Народне скупшине Републике Србије Ивица Дачић упутио је изразе саучешћа породици преминулог певача Маринка Роквића.

"Са великом тугом примио сам вест о одласку Маринка Роквића, великог уметника и једног од највећих певача народне музике који се појавио на нашој сцени. Његова богата каријера, на десетине великих хитова које су деценијама певали милиони његових обожавалаца остаће иза Маринка Роквића као поклон који ћемо да чувамо и да се сећамо овог великог господина наше музичке сцене. Саучествујем у жалости због његовог одласка са свима који су га волели и поштовали и његовој породици упућујем изразе најдубљег саучешћа", наводи се у Дачићевој поруци.

Певачица Снежана Ђуришић кратко је написала на свом Инстаграм профилу:

„Вечна ти слава драги пријатељу и колега", уз заједничку фотографију.

 Певачица Драгана Мирковић написала је:

„Један по један великани иду да певају у рајску кафану. Драги мој Маринко, почивај где нема бола и туге, а ми ћемо остати да те памтимо заувек, јер твој лепи глас и антологијске песме остају неизбрисив део нашег музичког наслеђа. Ми који смо вас познавали, поштовали и волели данас делимо тугу са вашом породицом, којој изражавам искрено саучешће".

Светлана Цеца Ражнатовић кратко је написала: „Збогом легендо".

 

 

понедељак, 19. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару