Читај ми!

Преминуо глумац Џејмс Мајкл Тајлер, Гантер из Пријатеља

Амерички глумац Џејмс Мајкл Тајлер, најпознатији по улози Гинтера у серији „Пријатељи“, преминуо је у 60. години.

Познати глумац се од 2018. године борио са раком простате и преминуо је у својој кући у Лос Анђелесу, потврдио је његов представник ТМЗ-у.

„Свет га је познавао као Гантера (седмог 'пријатеља'), из хит серије Пријатељи, али Мајклови најмилији су га познавали као глумца, музичара, заговорника свести о раку и вољеног мужа“, наводи се у саопштењу породице Џејмса Мајкла Тајлера.

„Мајкл је волео живу музику, навијао за своје Клемсон Тигрове и често би се нашао у забавним и непланираним авантурама. Ако сте га једном срели, стекли сте пријатеља за цео живот", додаје се у саопштењу.

Тајлер је своју болест држао у тајности од јавности око три године, пре него што је открио да има рак простате који се проширио.

„Дијагностикован ми је рак простате, који се проширио на моје кости. Бавим се том дијагнозом скоро последње три године... Четврта фаза. Рак у касној фази. Па ће ме на крају, знаш, вероватно докрајчити", рекао је Тајлер у јуну, у интервјуу за Тудеј.

Након што му је откривен рак током годишњег прегледа, глумац је рекао да је добио хормонску терапију која је „била делотворна око годину дана“, али да се рак проширио отприлике у време када је завладала пандемија коронавируса.

Апеловао је на мушкарце да редовно контролишу простату.

„Постоје и друге опције које су доступне мушкарцима ако рак открију у ранијој фази него што је то био случај код мене. Следећи пут када одете на само основни преглед или на годишњи преглед, замолите лекара за ПСА тест. Лако се открива", поручивао је Тајлер.

Упркос томе што је био кључни члан екипе Пријатеља, Тајлер се није појавио лично на поновном окупљању јер, како је истакао, није желео да његова болест буде „сметња“ током специјалног програма.

„Желео сам да будем део тога, у почетку сам хтео да будем на бини, барем с њима, и да будем у могућности да учествујем на свим свечаностима. Било је горко-слатко, искрено. Био сам веома срећан што сам учествовао. Била је то моја одлука да не будем део тога физички и да се појавим на Зуму, у основи, јер нисам хтео да кварим расположење. Нисам хтео да кажем: Узгред, Гантер има рак“, објаснио је глумац.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару