Читај ми!

Саучешћа поводом смрти Ивана Тасовца

Потпредседница Владе и министарка културе и информисања Маја Гојковић упутила је телеграм саучешћа породици Ивана Тасовца, директора Београдске филхармоније који је вечерас изненада преминуо. Саучешће је упутио и председник Скупштине Ивица Дачић.

У телеграму који је упутила прес-служба Министарства културе и информисања стоји:

„Са великом тугом сам примила вест о смрти директора Београдске филхармоније и некадашњег министра културе и информисања Ивана Тасовца.

Његова специфична личност, харизматичност и јединственост оставили су велики траг на уметничкој сцени Србије.

Памтићемо га као човека који је својим искуством, карактером и радом оставио значајан траг у нашој култури.

У овом тужном тренутку, у име Министарства културе и информисања и своје лично име изражавам искрено саучешће“.

Дачић: Уметнички дар спојио са огромним ентузијазмом за обнову и промоцију српског културног наслеђа

Председник Народне скупштине Ивица Дачић изразио је најдубље саучешће поводом смрти дугогодишњег директора Београдске филхармоније и бившег министра културе и информисања Ивана Тасовца.

"Потресла ме је вест о прераној смрти Ивана Тасовца, човека који је задужио српску културу и све нас који смо имали задовољство да са њим радимо и привилегију да будемо пријатељи. Иванова енергија била је незапамћена на нашој културној сцени, био је неуморни лидер не само Београдске филхармоније којој је посветио свој живот, већ и целе културне сцене Београда и Србије", наводи се у саучешћу.

Дачић је навео да је Тасовац "свој уметнички дар спојио је са огромним ентузијазмом за обнову и промоцију српског културног наслеђа чиме је задужио и нас и будуће генерације. Много планова и идеја остаће неостварено, његов прерани одлазак зауставио је један племенити пут, преостаје нам да памтимо ведар дух и да с пажњом бринемо о свему што је урадио", каже се у саучешћу Ивице Дачића.

уторак, 01. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи