Читај ми!

Пласидо Доминго стигао у Београд

Један од највећих тенора данашњице, Пласидо Доминго стигао је у Београд, летом из Прага, пред наступ 8. септембра на Ташмајдану, где ће му, како је најавио, специјална гошћа бити деветогодишња саксофонисткиња из Параћина.

Са звездом светске оперске сцене у Београд је допутовала и његова супруга Марта Орнелас (86), са којом је у браку скоро шест деценија и која му је најважнији саветник и данас.

Како је Танјугу рекао Домингов менаџер, 80-годишњи уметник у Београд је допутовао након концерта који је одржао у Чешкој. 

Пласида Доминга је у једном од хотела у престоници Србије дочекао заменик градоначелника Београда Горан Весић.

„Дочекао сам вечерас највећег оперског уметника, највећу оперску звезду данашњице, Пласида Доминга, који је допутовао у Београд. У име Београђанки и Београђана пожелео сам му добродошлицу у наш град“, рекао је Весић.

Заменик градоначелника Београда истакао је да је срећан што ће се овогодишњи БЕЛЕФ, најбољи од свих досадашњих, отворен гостовањем велике оперске звезде у успону Елине Гаранче, завршити гостовањем Пласида Доминга. 

„Посебно ме обрадовало што ми је открио да ће посебан гост на концерту бити Кристина Васић, девојчица из Параћина коју је упознао у Будимпешти на такмичењу европских виртуоза“, нагласио је Весић.

Кристина Васић ушла је у финале такмичења и Пласидо Доминго ју је тада запазио.

„Она је саксофонисткиња, а највећи светски уметник данашњице на неки начин промовисаће можда једну од највећих звезда у будућности“, објаснио је Весић. 

Уз славног шпанског тенора на концерту на Ташмајдану, којим ће бити затворен БЕЛЕФ, наступиће српски сопран Марија Јелић, звезда у успону, која је недавно наступала са светском оперском дивом Елином Гаранчом.

Симфонијски оркестар Радио-телевизије Србије овом приликом наступа под диригентским вођством Диана Чобанова, генералног музичког директора државне опере у Пловдиву, који је ангажован и као резиденцијални диригент ХНК у Загребу и главни гостујући диригент у Народном позоришту у Београду и Новом Саду.

Репертоар арија и дуета из Вердијевих, Пучинијевих и Маскањијевих опера, Пласидо Доминго изводи са сопранима Аном Пироци драмским колоратурним сопраном из Италије и са Маријом Јелић.

Заменик градоначелника позвао је све грађане да дођу и присуствују концерту, који би био велики догађај за сваки град на свету, а не само за Београд.

Према његовим речима, биће то прилика да сви покажемо колико је наш град велики и како можемо да привучемо највеће уметнике.   

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи