Читај ми!

Јова Радовановић: „Седморица младих“ никада нису напустили џез

„Нишвил џез фестивал“ традиционално додељује Награду за животно дело заслужним српским музичарима. Ове године лауреат је Јова Радовановић којем ће признање бити уручено сутра.

Награду за допринос развоју џез музике на простору бивше Југославије „Нишвил џез фестивал“ додељује „Седморици младих“.

„Јова Радовановић примиће награду испред свих својих колега и оних који, нажалост, нису више међу нама. Сви ћемо имати прилике да се сутра у Нишу присетимо добрих, лепих дана“, каже Сашка Попов Рашић из „Нишвил џез фестивала“.

„Џез није музика за широке народне масе. Ипак мораш да га познајеш да би те освојио. Џез има доста праваца и свако налази неки свој“, каже Радовановић.

Према његовим речима, група „Седморица младих“ публици се представила џезом: „То је била наша прва љубав. Све смо радили: били смо диксиленд ансамбл, што спада у џез, па смо били шоу-ансамбл, али џез никад нисмо напуштали. Вероватно су то запазили људи из 'Нишвила' и доделили нам ову награду. Мислим да смо је заслужили“.

Осамдесетогодишњи музичар истиче да је увек имао трему.

„Пред сваки наступ сам имао трему, али све док не крене, кад крене све прође. То је нека врста одговорности, а не трема“, објашњава Јова.

У групи „Седморица младих“ Јова Радовановић провео је непрекидно 33 године. Ипак, националну пензију није добио јер, како каже, држава мисли да није довољно стар. Ово признање можда промени све. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи