Читај ми!

Салма Хаjек: Заблуда је да жене у менопаузи престају да буду привлачне

У недавном интервјуу који је Салма Хајек (54) дала за „Сандеј тајмс стајл“, објаснила је да је лик који тумачи у акционом трилеру „Телохранитељ мафијашеве жене“, њеном идејом начињен тако, да се јасно стави до знања да је - у менопаузи.

Холивудска звезда у филму Телохранитељ мафијашеве жене, глуми Соњу Кинкејд, која је удата за убицу (Семјуел Л. Џексон), а заплет почиње када крене на пут са телохранитељем (Рајан Рејнолдс). 

„За мене је било веома важно да феномем менопаузе ставим у заплет, јер је то стварно питање за све", рекла је Салма. 

„Људи погрешно претпостављају да је менопауза период, када жена престаје да буде привлачна. Концепт давања рока трајања на основу ваше способности да и даље можете да рађате заиста је неправедан", рекла је глумица.

„То не би требало да нас дефинише као жене. Толико дуго се појам лепоте код жене искључиво посматра кроз призму младости", додала је Хајекова.

Менопауза, период у којем жена престане да добија месечне циклусе, и више није у стању да затрудни и даје потмство, обично се дешава између 45. и 55. године живота, првенствено јер ниво естрогена опада.

Салма је објаснила и зашто је чекала да пређе 40. годину како би „порадила на потомству" и брачном животу.

„Достигла сам одређени ниво у својој каријери, урадила сам доста ствари, и онда сам дошла до периода када је то што сам постала мајка представљало невероватно узбуђење", рекла је.

Мексичка глумица је у браку са Франсоа Анри Пиноом, извршним директором луксузног малопродајног конгломерата „Керинг", од 2009. године.

Имају ћерку Валентину Палому Пино, која има 13 година.

четвртак, 03. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи