Читај ми!

Иван Михаиловић: Представа „Ова ће бити иста“ - духовита, али оставља горак укус

За претпремијеру нове драме Сташе Бајац „Ова ће бити иста” у Атељеу 212, карте су већ распродате. Духовита и болна представа за протагонисте има мушкарце, и својеврсна је мушка верзија њене претходне драме у којој су играле жене „Овај ће бити другачији“.

Представа Овај ће бити другачији, ауторке Сташе Бајац, премијерно је изведена, у режији Ђурђе Тешић, 17. марта 2019. на Сцени „Петар Kраљ“ Позоришта Атељеа 212.

Три јунакиње ове представе покушавају да одговоре естрадизованим захтевима свог времена и међусобним односима, искуствима и сопственим телима сведоче о транзиционом патријархату и социјалном и економском притиску који од жена праве производе и ривалке. 

У представи Ова ће бити иста чија премијера је заказана за  30. јун у Атељеу 212, насилно, патријархално друштво овога пута је посматрано из перспективе Игора, Милоша и Душана, кроз њихове експлицитне погледе на свет у коме живе, доживљаје сопствених позиција у том свету и перцепције жена са којима се повезују.

У представи играју Урош Јаковљевић, Дејан Дедић и Иван Михаиловић.

Михаиловић каже да они већ два месеца покушавају да открију одговор на питање - зашто мушкарци мисле да ће и ова бити иста, али да мисли да тачан одговор на то питање не постоји.

„Неке од колегиница које су играле у Овај ће бити другачији су већ гледале ову представу, и оно што је важно је да се ми нисмо одрекли те представе и врло се ослањамо на њу. Врло се реферишемо јер је то заправо други део. Ретко се дешава у позоришту да представа има други део, а надам се да наш наставак неће бити лошији од првог, као што се дешава код филмова“, додаје познати глумац.

Редитељ представе је Иван Вуковић и како Михаиловић тврди, права је глумачка посластица, посебно што ради са колегама са којима дуго ради и са којима се врло добро познаје, тако да су му ова два месеца проба јако пријала.

„Мислим да за ковид 19 постоји вакцина, али да за позориште не постоји. Љубав према позоришту је неизлечива болест за коју никада неће бити измишљена ниједна вакцина“, сматра Иван.

Представа је духовита, али после ње остаје горак ускус у устима и поставља се питање коме је лакше, да ли је лакше женама или мушкарцима или да ли смо заправо сви у истом сосу, напомиње Михаиловић.

четвртак, 03. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи