Читај ми!

Марк Закерберг за 53 милиона долара проширио своје имање на Хавајима

Још 600 хектара на Хавајима, за које је обећао да ће их „конзервирати“, купио је Марк Зaкерберг. Куповина вредна 53 милиона долара, значи да милијардер сада поседује 1.300 хектара на Кауаију.

Оснивач „Фејсбука" имање је купио од непрофитне организације „Вајоли" а састоји се од три парцеле на обали, на плажи Ларсенс.

Пут који води до плаже није био укључен у продају и остаје у јавном власништву.

На имању су станишта више врста вредних биљака, бројних птица, плодно пољопривредно земљиште...

„Уверени смо да ће Марк и његова супруга Присила одговорно управљати имањем, и сада, и у будућности", рекао је председник корпорације „Вајоли" Сем Прет.

После најновије куповине, Закербергово земљиште на Хавајима простире се на 1.300 хектара.

Најпре је, 2015, купио имање од 700 хектара на Кауаију, али је наишао на проблеме са великим бројем породица које су поседовале мале парцеле у оквиру имања. Власници су потомци хавајских породица које су земљу наследиле без формалних аката. 

Закерберг је покушао тада на више начина да обезбеди власништво над проблематичним земљиштем, али на крају је одустао од тужби и признао је своју „грешку" у локалним медијима.

Земљиште на његовом новом имању тренутно се даје у закуп „Парадајз ранчу", а Марк Закерберг је рекао да овог пута не планира да прави проблеме ако се деси слична ситуација са домаћим становништвом као после прошле куповине.

„Јасно нам је како функционише право над земљом овде, за сада ће земљиште остати под закупом, и на њему ће се наставити актуелне пољопривредне активности", изјавили су Марк Закерберг и његова супруга.

петак, 04. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи