Читај ми!

Преминуо клавијатуриста и композитор Александар Бањац

Александар Бањац изненада је преминуо у 45. години. Вест о прераном одласку познатог клавијатуристе, композитора и аранжера саопштиле су његове колеге које се опраштају на друштвеним мрежама.

Бањац је био члан „Биг бенда РТВ Нови Сад“ и „Војвођанског омладинског оркестра“. Сарађивао је са Мајклом Керстингом из Немачке, а међу значајним именима са којима га је посао спојио су мађарски блуз гитариста Ласло Атила, Дино Дворник, Владо Георгиев, Александра Радовић, Јелена Томашевић.

Здравку Чолићу се придружио 2007. године, на трећем концерту на београдској „Маракани“.

Са Борисом Режаком и Бранком Копривицом основао је групу „Три рогата“ која је врло брзо освојила срца љубитеља квалитетне музике. 

Александар Бањац рођен је 22. децембра 1976. године у Ћуприји. Велики таленат и интересовање за клавијатуре показао је још у основној школи.

Средњу музичку школу „Исидор Бајић“ завршио је у Новом Саду, а потом је уписао Академију уметности, музички одсек Композиције у класи Милана Михајловића и Славка Шуклара.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи