Читај ми!

Зашто сер Ентони Хопкинс, најстарији добитник Оскара, није дошао у Лос Анђелес

Када је Ентони Хопкинс проглашен добитником Оскара за најбоље глумачко остарење у филму „Отац“, пошто није био присутан, награду је требало у његово име да прими и одржи говор Оливија Колман која у филму глуми његову ћерку. Међитим, говора није било, а оскаровска церемонија је убрзо завршена. Зато, су се многи запитали, где је био сер Ентони.

Оскар за најбољу мушку улогу ове године је освојио Ентони Хопкинс за улогу у филму Отац у коме тумачи Ентонија, човека који се бори са деменцијом и коме у посету долази ћерка Ени.

Освајањем овог признања Хопкинс је претекао Кристофера Пламера који је до сада био најстарији носилац овог признања, додељеног 2011. године за улогу у филму Почетници.

Осамдесеттрогодишњем глумцу ово је други Оскар у каријери, а укупно је имао шест номинација до сада – четири пута за главну и два пута за споредну улогу.

Мада је продукцијски тим 93. доделе Оскара инсистирао да сви номиновани присуствују церемонији и да могу само лично да приме признање, с обзиром на Хопкинсове године, ипак је одлучено да би за њега то био превелики ризик да се упути на доделу.

Зато је он церемонију пратио из свог дома у Велсу. У видео поруци коју је објавио по добијању Оскара, поред захвалности и признања да га је одлука Америчке академије изненадила, одао је пошту недавно преминулом глумцу, Чедвику Бозману, који је постхумно био номинован за Оскара. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи