Преминула Зденка Вучковић, прва дечја југословенска поп звезда

Сви који су као деца певали песму „Тата купи ми ауто“, сигурно се сећају и Зденке Вучковић која у дуету са Ивом Робићем отпевала ову песму на Опатијском фестивалу 1958. године. На профилу на „Фејсбуку“ Зденке Вучковић данас је објављена вест да је позната певачица преминула у суботу у 78. години.

Рођена 1942. године, Зденка Вучковић је са само шест година победила на дечјем музичком такмичењу, па су родитељи одлучили да је упишу у музичку школи. Каријеру је започела на Опатијском фестивалу, 1958. године са две песме. Осим дуета са Ивом Робићем и песме Моја мала девојчица, наступила је и са песмо Кућица у цвећу.

Тако је Зденка Вучковић, ушла на естрадну сцену на велика врата и постала прва тинејџерска поп свезда шездесетих година и читаву деценију једна од високотиражних „Југотонових“ звезда.
Песма Загреб, Загреб са којом је 1963. године победила на Загребачком фестивалу, постала је нешто као неслужбена химна града Загреба.

Почетин осамдесетих све мање је наступала, а опроштај од фестивалске сцене Зденка Вучковић је имала на Загребачком фестивалу 1989. године, с песмом врло симболичног наслова - Одрасла је девојчица мала.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 12. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи