Нове британске даме и витезови, одликовање највишег реда Елтону Џону

Позната глумица и певачица Оливија Њутн Џон и редитељи Сем Мендес и Стив Меквин одликовани су британским одличјем – Орденом Уједињеног Краљевства. Одликовање највишег реда чувеном кантаутору сер Елтону Џону.

Звезда филма Бриљантин, Оливија Њутн Џон добила је титулу даме за своју певачку и глумачку каријеру, као и за свој хуманитарни рад у кампањи за борбу против рака дојке, јавио је АП.

Титулу сера добили су редитељ Сем Мендес, који је освојио Оскара за филм Америчка лепота, као и Меквин, који је режирао 12 година ропства, такође награђен Оскаром.

Ово троје уметника су међу више од 1.000 људи који су на новогодишњој листи одликованих личности у Британији.

Сер Елтону Џону, британском кантаутору који од раније има витешко одликовање Британске монархије, сада је додељен орден Order of the Companions of Honour, престижно признање високог реда које укупно имају 63 особе. 

Додељивање признања, почасти и титула у Уједињеном Краљевству има дугу историјску традицију. Први витешки ред установио је Едвард Трећи 1348. године и то је био Орден подвезице.

Од тада је низ британских краљева оснивало друге редове од којих су неки у међувремену и ишчезли. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 13. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи