Како Ружица Сокић кроз фондацију и даље живи

За викенд је глумица Јована Стојиљковић добила награду за изузетан допринос позоришној и филмској уметности, коју четврту годину заредом додељује Фондација Ружице Сокић. Били смо у стану у коме се чувају успомене на ову славну глумицу.

Ружица је и даље у сваком кутку стана. Њене фотографије, награде, слике и младалачка радост. Супруг Мирослав Лукић чува све успомене. Фондацију је основао да би се нараштаји који долазе упознали са оним што је Ружица радила и значила.

„То је оно што је проблем свих глумаца односно свих оних чија уметност је у даху која траје само док су они ту, то су музичари, то су глумци, лица која своју уметност исказују собом“, каже Мирослав Лукић.

Ружица је волела младост, волела је да се дружи са млађим колегиницама. Волела је да помогне и увек је њихову радост осећала као своју.

„Знајући пробеме младих по сопственом искуству она је увек желела да се тим младима нађе. И онда смо се ми решили да се оградимо само на младе глумице и да њих подржимо“, објашњава Лукић.

Била је велика глумица, а ситне ствари су је увесељавале. Добила је награду за животно дело Добричин прстен, али највише је волела када на улици од обичних људи добије похвалу.

Фондација четврту годину заредом додељује награду за изузетан допринос позоришној и филмској уметности, коју је ове године добила млада глумица Јована Стојиљковић. Први пут ове године фондацију подржава Министарство културе и информисања Републике Србије. Ипак, новца никад нема довољно.

„Ми увек имамо планове, само немамо оног што је потребно за њих, а ако тога буде било, онда ће и наши планови бити мало шири“, истиче Лукић.

Једну жељу је имала Ружица – да се не заборави. Ни она ни њене улоге. Време показује да јој се жеља испунила.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 16. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи