Ричард Гир помаже избеглицама у Италији

Америчка филмска звезда, Ричард Гир посетио је више од 120 избеглица које се данима налазе на пучини у близини италијанског острва Лампедузе, на броду шпанске хуманитарне организације „Раширене руке“, јер им је забрањено да се искрцају у Италији или на Малти.

Гир је донео храну на брод који је спасао 121 мигранта, пошто су из Либије кренули ка Европи у малим чамцима.

Шездесетдеветогодишњи Гир се налазио у Италији када је сазнао за несрећну судбину избеглица, због чега је контактирао организацију „Раширене руке“ и упитао: „Како могу да помогнем?“.

Два дана касније стигао је на Лампедузу, где је утоварио храну за мигранте.

„Најважније за ове људе је да стигну на копно и почну нови живот. Подржите 'Раширене руке' и помозите овим људима, нашој браћи и сестрама“, поручио је Гир.

Према подацима Међународне организације за миграције, ове године је морским путем у Европу стигло готово 40.000 избеглица, што је за трећину мање у односу на исти период прошле године.
Приликом путовања из северне Африке до Европе ове године погинуло је 840 особа, наводи АП.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 18. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи