Руси Тејлор, глас Мини Маус и Раје, Гаје и Влаје, преминула у 76. години

Једна од најплодоноснијих гласовних глумица Руси Тејлор, која је познајмила глас десетинама цртаних ликова, преминула је у 76. години у Глендејлу у Калифорнији.

Тејлорова ће остати упамћена по томе што је више од 30 година позајмљивала глас Мини Маус, као и великом броју других ликова, укључујући и Рају, Гају и Влају и Мартина из Симпсонових.

У воде гласовне глуме ушла је почетком 80-их у цртаним остварењима компаније „Хана и Барбера“, а 1986. године „Дизни“ је ангажовао да буде Мини Маус.

Улога јој је толико пристајала да се попут Мини заљубила у Микија, односно глумца Вејна Алвина и удала за њега 1991. године. Били су заједно све до његове смрти 2009. године.

Боб Ајгер, директор „Дизнија“, одао је почаст Руси Тејлор рекавши да ће њен рад упркос њеној смрти остати да забавља и инспирише надолазеће генерације.

„Више од 30 година, Мини и Руси радиле су заједно да забаве милионе људи широм света –партнерство које је од Мини створиле глобалну икону, а од Руси Дизнијеву вољену легенду“, истакао је Ајгер.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 18. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи