Председник Трамп остао без промотивног спота због кршења ауторских права

Промотивни спот који је председник Трамп објавио на свом налогу на „Твитеру“ уклоњен је због неовлашћеног коришћења музике из филма „Успон мрачног витеза“.

У двоминутном промотивном споту за изборну кампању 2020. године коришћена је музика Ханса Цимера Зашто падамо из филма Успон мрачног витеза без одобрења компаније „Ворнер брадерс пикчерс“.

Објава је уклоњена у уторак увече, неколико сати пошто је видео-снимак објављен на налогу на Твитеру председника Трампа.

Међутим, видео-снимак је прегледало више од милион људи пре но што је уклоњен.

Промотивни спот почиње сликама лидера Демократске партије, укључујући Барака Обаму и Хилари Клинтон, после чега следи текст: „Прво вас игноришу, онда вам се подсмевају и на крају вас назову расистом.“

Потом следе кадрови кључних тренутака из периода Трамповог председниковања, као што су сусрет са лидером Северне Кореје, затим одлука Врховног суда којом се одбацују оптужбе за сарадњу са Русијом током изборне 2016. године.

Видео-снимак се завршава поруком „ваш глас доказује да нису у праву“ и назива његов реизбор „великом победом“.

Компанија „Ворнер брос“ је у својој изјави нагласила да су предузели законске кораке како би видео-спот био уклоњен због неовлашћене употребе музике из филма Успон мрачног витеза.

Убрзо је спот уклоњен и замењен поруком: „Гледање видео-спота је онемогућено на захтев власника ауторских права.“

Председнику Трампу ово није први случај да се суочава са проблемом употребе музике неких уметника.

У октобру су и Фарел Вилијамс и Принсови наследници захтевали да председник престане да користи њихове музичке нумере на промотивним политичким скуповима.

Писмено су му се са истим захтевом обратили и Ријана и Стив Тајлер, вођа рок групе „Аеросмит“.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи