Читај ми!

Мачка Љубица редовна је на тренинзима, понекад и утакмицу зна да прекине

У некадашњој Хали Пионир живи мачка Љубица. Већ три године не пропушта ниједну утакмицу Кошаркашког клуба Црвена звезда. Редовна је и на тренинзима.

Љубица има своје омиљено место на трибинама и одатле редовно прати утакмице у Хали „Александар Николић“.

„Љубица наша мезимица. Одрасла овде, ево већ 15 година. Ту је хранимо, мазимо, чувамо, главна је“, рекла је Маја Стојковић.

„Права госпођа, уображена, није мазуља, али није покварена. Не могу да је дефинишем. Доста је хладна, али и није, чудна је“, искрена је Ирена Ненић.

Већ три године део је тима Кошаркашког клуба Црвена звезда. Кажу, не пропушта ниједну њихову утакмицу, а редовна је и на тренинзима.

„У пар наврата кад су нам биле неке изузетно важне утакимице, примећива сам јео, врзма се овде по доврани, као да осећа да нешто битно треба да се деси. Њој не смета ни бука, оно што је заиста фрапантно. Ова сирена у Пиониру је изузетно јака. Али њој то не смета, као ни вика, шкрипа патика“, истакао је Игор Вујичин, пи-ар КК Црвена звезда. 

Сваки кутак ове дворане је њен, па се зато у свакој просторији може наићи на њене посуде са храном и млеком. О њој брину сви, а можда највише радници кафића и продавнице у оквиру хале.

„Ја купим храну, знају где стоји, не сме да буде гладна, добро јој је овде. Углавном, ја бих волела да сам на њеном месту, ужива“, нашалила се Ирена.

Није популарна само у дворани него и на друштвеним мрежама. Љубица има и твитер налог који води један од највијача црвено-белих.

„Он је хтео да остане сведочанство о једној мачки, животињи која је ту заиста једна раритетна, ретка прича, која је део једне хале. Он је иначе доведена овде као маче да растерава мишеве и пацове, рашчистила их је и сад се, да се нашалимо, више бави кошарком“, открива нам Игор. 

Ова крзнена лепотица већ 15 година отвара и затвара кошаркашку сезону у Хали „Александар Николић“. О томе да је ово њена кућа, сведочи и податак да је једном приликом ушетала на терен и прекинула утакимицу, јер ипак је она газдарица.

Кажу да не преза ни од полицијских паса и да се заправо они ње плаше. Хладна, сталожена, одана и неустрашива – савршен узор свим спортистима.

четвртак, 05. септембар 2024.
33° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару