Читај ми!

Три снежна леопарда преминула од ковида

У зоолошком врту „Линколн“ у Небраски три снежна леопарда умрла су од компликација изазваних ковидом 19, саопштили су званичници зоолошког врта.

„Наше леопарде, Рени, Еверест и Макалу, волели су читава наша заједница унутар и ван зоолошког врта", наводи се у објави на Фејсбуку. „Овај губитак је заиста срцепарајући и сви заједно тугујемо", додали су представници Врта.

Снежни леопарди су пореклом из планинских подручја у централној Азији и сматрају се угроженом врстом, према наводима Светског фонда за дивље животиње.

Прошлог месеца, зоолошки врт је саопштио да су леопарди и суматрански тигрови били позитивни након што су показали симптоме карактеристичне за коронавирус.

Животиње су лечене стероидима и антибиотицима како би се спречиле секундарне инфекције, саопштено је тада из зоолошког врта.

„Суматрански тигрови, Аксл и Кумар, наизглед су се потпуно опоравили од своје болести", рекли су званичници зоолошког врта у петак.

Ковид 19 је откривен код бројних сисара, укључујући велике мачке, примате, творове и куне, према Центрима за контролу и превенцију болести.

Зоолошки врт остаје отворен „и наставља да предузима све мере предострожности да спречи ширење болести на људе и животиње", наводи се на Фејсбуку.

„Наставићемо да пратимо смернице Америчког удружења ветеринара у зоолошким вртовима како бисмо осигурали безбедност наших животиња, особља и заједнице", додаје се у посту.

Један снежни леопард у зоолошком врту у Сан Дијегу био је позитиван у јулу, а три снежна леопарда у зоолошком врту у Лујзвилу заражени су прошлог децембра.

понедељак, 09. септембар 2024.
25° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару