Одржива архитектура и енергетска ефикасност обједињене на истоименом седмом конгресу

Најугледније светске архитекте из области одрживе архитектуре гостоваће у Београду као предавачи на седмој међународној манифестацији „Одржива архитектура – енергетска ефикасност”, од 4. до 6. oктобра, у Југословенској кинотеци.

Kонгрес ће обухватити значајне теме са фокусом на одрживи и еколошки приступ у архитектури и дизајну уз коришћење обновљивих извора енергије.

Kроз рецентне пројекте и студије, домаћој јавности ће се приближити светски савремени токови у архитектури, нове методе и зелене технологије, коришћење и примена свих видова обновљивих извора енергије у архитектонском пројектовању и градњи, као и одабир одговарајућих енергетски ефикасних и интелигентних система, незагађујућих и рециклираних материјала, производа, апарата и опреме, па све до крајње реализације објеката и њиховог одржавања.

Београд ће посетити девет иностраних архитеката - Макc Хацке (Немачка), Kристина Сеилерн (Енглеска), Андрија Русан (Хрватска), Асхилд Вангенстеен Бјøрвик (Норвешка), Cecил Брисак (Француска), Марcел Ференц (Мађарска), Рахел Белачу (Шведска), Стиг Микелсен (Данска), и Боштјан Вуга (Словенија). Угледни архитекта, предавач из Србије, биће Горан Војводић.

Kонгрес организују Удружење ЕKОKУЛТ+, АРХИСОЛАР и Магазин за еко архитектуру и културу ЕKО KУЋА, а суорганизатори су Архитектонски факултети Универзитета у Београду, Загребу, Подгорици и Бања Луци. Реализацију Kонгреса суфинансира Министарство културе Републике Србије.

среда, 02. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи