Читај ми!

Никос Вертис: И кад људи хоће да сакрију нешто, музика то открије

На стадиону Ташмајдан синоћ је одржан концерт грчког певача Никоса Вертиса. Први пут Вертис је наступао у Београду прошле године, и како је рекао, од тада жели да буде стални гост наше земље. Уочи концерта Вертис је дао ексклузивни интервју за РТС.

– Прошле године сам одржао први концерт у Београду, и од тада знам да људи одавде подржавају моју музику и ја се надам да уживају у концертима. Срећан сам што сам поново овде и што ме желе поново. Дуго сам планирао долазак у Србију. Даћемо све од себе, и мој тим и ја да буде сјајно вечерас.

Наша публика воли грчку музику. Шта мислите због чега је то тако?

– У Грчкој то зовемо музичким путевима, који су блиски и слични. Када изводите песме и музику, то није само у глави већ и у срцу. Музика показује многе ствари. Културу, ДНК људи. И када људи хоће да сакрију нешто, музика то открије.

Шта вам је најважније када говоримо о контакту са публиком?

– Када се концерт заврши, најважније ми је да људи који одлазе осећају нешто лепо и да имају утисак да ће то памтити заувек. Музика увесељава људе. Многи људи имају проблеме, а када оду на концерт испуне се љубављу док слушају певача кога воле и музику коју воле.

Почели сте каријеру свирајући бузуки. Шта је још обележило ваш музички почетак?

– Када сам имао шест година, морао сам у породици да научим да свирам неки инструмент, за сваки случај, како су они рекли. Са очеве стране сви су музичари, мој деда је свирао виолину, отац хармонику, говорили су увек да детету треба да се пушта музика.

То су осетљиве године, и ја бих саветовао свим родитељима да деци пуштају музику и да их томе уче. Музика може да помогне многима, посебно деци.

четвртак, 05. септембар 2024.
31° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару