Читај ми!

Ново „Срце" у част Милана Младеновића

Музичка школа „Станковић” враћа осмех на лице у току пандемије – најновији видео спот, који долази из мајсторске класе професорке Милице Тегелтије, јесте онај за песму „Срце” бенда „Екатарина Велика", а све у част рођендана једног од најзначајнијих аутора и музичара југословенске и српске рок сцене.

На данашњи дан, 21. септембра 1958. рођен је Милан Младеновић, најпознатији као певач и гитариста састава „Шарло Акробата" и „Екатарина Велика". 

Иако нас је прерано напустио 1994, оставио је иза себе прегршт фантастичних песама, које својом јединственом емоцијом, поезијом и звуком, снажно дотичу и данашње најмлађе музичке генерације.

Након што су нас претходно већ одушевили својом обрадом песме Она то зна Владе Дивљана и групе „Идоли" током карантинских дана у месецу мају ове године, ево сада још једног бриљантног резултата из Музичке школе „Станковић", која је и у оквиру веома сложених околности актуелног одвијања музичке наставе, пронашла креативан пут да своје ученике шестог разреда охрабри и подстакне у превазилажењу свих препрека за исказивање сопственог талента и љубави према квалитетној музици.

У видео споту за песму Срце Милана Младеновића тако певају ученици Марко Ковачевић, Јана Ћосић, Милица Павловић, Лана Шојић, Јована Радовановић и Вера Радуловић, за клавијатурама је Ива Урсулов, флауту свира Теодора Милосављевић, виолончело Борис Милошевић, укулеле Лав Богићевић, даире Марко Ковачевић, штапиће Катарина Црнобрња, а за бубњем се нашао Душан Ђорђевић.

Ову песму је за извођење аранжирала професорка Милица Тегелтија, а видео монтажа припада Милошу Јовановићу.

Обрада песма Срце најсвежији је у низу начина на који Музичка школа „Станковић" успева да образовање и наслеђе повеже у изузетно уметничко постигнуће, и то од суштинског значаја за нашу средину.

Тако „Станковић" стално изнова надахњује и мотивише све добре људе да отворе своја срца и осете како сјајна музика из наше заоставштине свакодневно чини живот бољим и истински радосним.

среда, 11. септембар 2024.
22° C

Коментари

Tolkin bi se zgrozio
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar na kritiku
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Čemu neki izrazi
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Dobra kritika
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Nije realno
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи