Доминација Лејди Гаге на додели МТВ награда

На додели награда МТВ-ја (MTV Video Music Awards) доминирала је Лејди Гага. Освојила је чак пет награда на догађају који се одржао уживо, упркос пандемији коронавируса.

Америчка поп-звезда имала је девет номинација, а током вечери је на публику оставила снажан утисак јер је носила разноврсне заштитне маске. 

Лејди Гага је освојила награду за уметника године, песму године, најбољи видео-снимак и најбољу сарадњу за песму „Рејн он ми“, коју је отпевала у дуету с колегицом Аријаном Гранде.

Лејди Гага је добитница и награде Трикон, која је својеврсно признање уметнику који је остварио најбоље резултате у три или више дисциплина.

„Упркос томе што смо тренутно раздвојени, а култура као да на неки начин није у животу, ја сам ипак уверена да стиже ренесанса. Говорите шта мислите, али чувајте се. Можда звучим као покварена плоча, али саветујем вам да носите маску – то је знак пажње и поштовања", рекла је Лејди Гага у говору током доделе награда.

Додела награда МТВ-ја први је јавни догађај који је емитован као емисија, од када је пандемија коронавируса успорила, па и зауставила ТВ продукцију у Америци. 

Иначе, додела награда се одвијала на различитим локацијама у Лос Анђелесу с мало или нимало публике.

Осим тога, било је и укључења у емисију путем видео-линка, а организатори су се потрудили да музичари на сцени наступе уз сценографију која доликује оваквом догађају.

Међу учесницима је владала посебна врста ентузијазма, имајући у виду бројна ограничења која се током пандемије односе на шоу-бизнис.

Церемонију је водила глумица Kики Палмер, која се јавила из Њујорка, из посебног студија у близини Емпајер стејт билдинга.

Међу осталим извођачима, награђен је Викенд (The Weekend) за најбољи спот за песму Blinding Lights, затим Тејлор Свифт за учешће у филму The Man

Осим њих, награду је однео и Малума, колумбијски извођач и текстописац, за песму Que Pena, која је проглашена најбољом латиноамеричком композицијом.

За најбољу хип-хоп песму награда је додељена Megan Thee Stallion, за Savage Remix, а за најбољег дебитанта на музичкој сцени проглашена је Doja Cat.

У оквиру догађаја, емитован је и посебан филм у знак сећања на глумца Чедвика Боузмана, који је преминуо у петак у 43. години после четворогодишње борбе с канцером.

„Боузман је био прави херој не само на екрану већ у свакој другој ситуацији и у свему што је радио у животу“, рекла је Кики Палмер.

среда, 11. септембар 2024.
19° C

Коментари

Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Tolkin bi se zgrozio
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar na kritiku
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Čemu neki izrazi
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Dobra kritika
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи