Преминуо глумац Чедвик Боузман, човек који је оживео „Црног пантера“

Глумац Чедвик Боузман се борио против рака већ неколико година. Преминуо је у својој кући у Лос Анђелесу окружен породицом, наводи се у саопштењу објављеном на његовом налогу на Твитеру.

Чедвик Боузман амерички филмски и телевизијски глумац остаће упамћен као краљ Т'чала у Марвеловим филмовима Црни ПантерКапетан Америка: Грађански ратОсветници: Рат бескрајаОсветници: Крај игре и Црни Пантер 2.

Пре него што се прославио као Марвелов суперхерој, Боузман је остварио веома запажене улоге портретишући афроамеричке јунаке Џекија Робинсона и Џејмса Брауна.

„Чадвиков одлазак је огроман губитак“, изјавио је Кевин Фајџ, председник и главни креативни директор компаније „Марвел“.

„Био је наш Т'чала, наш Црни пантер и наш драги пријатељ. Кад год би дошао на снимање, зрачио је харизмом и радошћу, а сваки пут када се појавио на екрану створио је нешто стварно неизбрисиво. У свом раду је отелотворио много невероватних и великих људи. Био је паметан и љубазан и моћан и јак као и свака особа коју је приказао. Сада заузима своје место уз њих. Породица 'Марвел студија' дубоко жали због његовог одласка“.

Иначе филм Црни пантер је био први филм о суперхеројима који је номинован за Оскара и то у шест категорија, а освојо је три. Поред тога Боузман је као Црни пантер, свету представио слику моћног и промишљеног црнца који је био вођа успешне афричке нације и суперхероја спремног да се упусти у било коју битку за коју је сматрао да је потребна.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 12. септембар 2024.
17° C

Коментари

Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Tolkin bi se zgrozio
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar na kritiku
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Čemu neki izrazi
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Dobra kritika
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи