Музика из „Дизнијевих“ филмова и концерти за празнике у Коларцу

Центар за музику Коларчеве задужбине за крај ове и почетак 2019. године организује програм намењен свим узрастима, од концерта за најмлађе са музиком из „Дизнијевих“ филмова, па до традиционалног променадног концерта „Најперспективнији млади музичар“, најавили су из Коларца.

У суботу, 29. децембра од 11 сати, биће одржана последња „Мала школа бонтона – како се слуша концерт“, на којој ће квартет Немање Николића свирати музику из „Дизнијевих“ филмова.

Водитељ овог јединственог програма је Милош Миловановић, који ће на врло посебан и оригиналан начин децу водити кроз овај програм.

Уз њега, малишани ће сазнати историју Коларчеве задужбине, научити када се и зашто аплаудира, шта пише у програму, како се треба понашати на концерту и у једној институцији културе, шармантно им пренети неке податке из историје музике и заједно са њима направити опуштену и пријатну атмосферу на програму.

Улазнице за концерт су у продаји по цени од 200 динара.

Новогодишњи гала концерт оркестра „Мастер арт академије“ биће одржан у недељу, 30. децембра у 11 сати, у Великој дворани Коларчеве задужбине, а улаз је слободан, као и на сваком променадном концерту.

Камерни оркестар наступиће са солистима, уз диригентско вођење Јелене Миљевић.

На програму су, између осталих, дела Вивалдија, Џенкинсона, Сарасатеа, Попера, Дворжака, Моцарта...

„Мастер арт академија“ је основана у децембру 2014. године, са циљем да представи до сада јединствени систем образовања и рада са посебно талентованом, младом и перспективном децом у нашој земљи.

Пружање богате концертне активности на месечном нивоу и организовање додатних усавршавања ван њихових матичних школа представљају битан сегмент у њиховом раду.

„Мастер арт академија“ својим активностима свесно скреће пажњу и на сјајне професоре из Србије, који својим пожртвовањем, ентузијазмом, стручним радом и залагањем свакодневно учествују у стварању како будуће домаће музичке сцене, тако и савремене педагогије и културе уопште.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи