Овације за „И-плеј“ у пуној „Американи“

Алтернативни бенд „И-плеј“ у суботу увече одржао је жесток концерт у испуњеној дворани „Американа“ Дома омладине Београда, где је прославио 20 година рада и промовисао нови албум „Слобода“. „И-плеј“ је у ефектних 100 минута свирке одушевљену публику подсетио на најзначајније моменте са пет студијских албума, од првенца из 2000. године.

После инструменталног загревања уз Седам, излазак на бину басисткиње и певачице Маје Цветковић изазвао је овације. Одмах је, после њеног кратког поздрава: „Добро вече, хвала пуно што сте дошли“, кренула препознатљива „грмљавина“ са ритам секцијом у главној улози, где је, уз Мају, већ дуже време кичма групе чувени бубњар Горан Љубоја Трут. Звучну слику је употпунила ефектна свирка гитаристе Немање Велимировића.

После Хероја и Овде, у Без речи и Ретровизору распевала се и пратећа певачица Кристина Кика Јовановић, чија се специфична енергија и овога пута показала као велики квалитет.

Први таласи еуфорије стигли су, очекивано, уз велике хитове Да будемо само добро и Срешћемо се неки други пут. Обожаваоце је посебно обрадовао излазак на сцену некадашње чланице „И-плеја“ Биљане Тодоровски која је отпевала У сумрак.

Сама најава хита Диван дан, који је умногоме одредио путању бенда последњих година, изазвала је опште одушевљење, да би уследили, такође, снажни адути - Хиљаду људи, Шамарчина, Љубица... На крају Времеплова, последње песме у званичном делу, високо подигнуте руке су испуниле „Американу“.

Брзо се „И-плеј“ вратио на бис, поново појачан Биљаном у Попу, препознатљивој теми с почетака каријере. Први поглед твој подсетио је на легендарни филм Муње, да би поновљен Диван дан на другом бису означио дефинитиван крај.

„Видимо се неки други пут“, поручила је Маја која ће, баш као што је и пожелела, овакав слављенички концерт, заједно са колегама из бенда и одушевљеном публиком, сасвим сигурно, дуго памтити.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи