„Класика се не слуша само када је дан жалости или на силу“

Камерни оркестар „Музикон“ обележава Дан класике, 25. новембар, када ће Београђани и њихови гости моћи да чују класичну музику и сретну чланове оркестра у преко 50 локала, кафеа, ресторана и локала.

„Музикон“ има за циљ да руши стереотипе о класичној музици као стриктно озбиљној музици која се слуша само када је дан жалости, док се чека оператер или када су људи натерани.

Класична музика је много више од тога, и своје место налази у најразличитијим ћошковима града.

Дан класике је део акције којом „Музикон“ најављује отварање нове сезоне "Level Up" 29. новембра концертом на Коларцу.

Камерни оркестар „Музикон“ је нови уметнички мултимедијални састав који промовише квалитет, изврсност и креативност с посебним освртом на оригиналну промоцију и еманципацију свих аспеката концертног извођаштва.

Поред класичног репертоара, оркестар развија и изводи другачије пројекте као што су дигитални концерти, интерактивни дизајн, 3Д мапирање и нове технологије.

Флексибилност оркестра и квалитет у више жанрова дефинише га као уметнички ансамбл 21. века способног за све захтеве музичке продукције.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи