Концерт Биље Kрстић и „Бистрика“ – испуњене жеље и Биљи и публици

После две године Биља Крстић и оркестар „Бистрик“ наступили су пред београдском публиком у Комбанк дворани. Овим концертом певачица и уметница прославила је свој рођендан, а „Бистрик“ пунолетство.

Свадбарска песма Море изгрејала сјајна месечина и инструментал Корубе са последњег албума Свод и рођенданска журка у препуној Комбанк дворани је почела.

За публику која је две године чекала на концерт, Биља Крстић и њен „Бистрик“ извели су песме за које су сматрали да се највише воле и слушају.

„Углавном оне које слове за некакве хитове, дакле, стварно песме које су већ дубоко у народу и људи их воле попут Јовано, Јованке, Крај потока бистре воде... Водили смо се тиме да буде балканаска шареница има српских доста и македонских, има и бугарских“, објашњава цењена етно певачица.

Рођендан је, каже Биља, прилика да се испуне музичке жеље и најдражима. Чаје шукарије за оца, а влашку песму Јоње, Јоње посветила је унуки: „Јединуо ту песму воли да чује, ништа друго што бака пева, али она ужива у тој песми“.

Биљи се рођенданска жеља остварила, на концерту је спојила најбоље музичаре на Балкану.

„Моји гости су потпуно допринели да овај концерт изгледа и гламурозно и да изгледа тако богато. Како оно кажу – Светски, а наше. Поносим се тиме што су и Влатко Стефановски и Марко Марковић, заиста две велике музичке личности дали овом концерту специфичну боју“, нагласила је уметница.

После концерта у Београду, Биљу и „Бистрик“ очекују наступи заказани све до лета следеће године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи