Божо Врећо у сусрет београдском концерту објавио спот „Драги“

Врхунски интерпретатор севдалинки објавио је видео-клип за нумеру „Драги“, којим отвара албум „Мелек“, пето студијско издање Божа Врећа.

На песми Драги, Врећо је сарађивао са словеначким саксофонистом Васком Атанасовским, а спот је радио двојац Сандра Михаљевић и Игор Ивановић.

Локације снимања су биле Горњи град у Загребу и предивно Хиже на брегу у Загорју. У споту се појављује и хрватски ТВ водитељ Доријан Кларић како би прича била потпунија у садржини и што емотивније испричана.

„У споту се спајају свет сна и јаве, преплићу се сећања и оно што је стварно и опипљиво. Лик Драгог у споту долази као сновиђење, као сенка која и с оног света пази на оног другог. Они се осећају и кад се не виде и та исконска антологијска љубав заправо се протеже кроз цели
тај драмски приказ сете, недостајања, чежње и самоће“, објашњава кантаутор.

Кључ, како каже, има метафорично значење да је све и даље у његовим рукама, да му препушта одлуку срца и ма што да му живот носи, он ће га увек штитити и бити уз њега.

„Радња се ипак ретроспекцијски враћа у неко минуло доба у прошлом веку и плови кроз садашњост у буђењу", рекао је Божо који на албуму потписује све текстове и музику.

Божо Врећо је ових дана имао наступе у Канади и Америци, где је наступао и на чувеном Бродвеју. Тиме је још једном показао да његова музика не познаје границе.

Један од најтраженијих извођача севдалинки на простору бивше Југославије певаће и у Београду 15. децембра у Центру „Сава“.

Позива своју, како је назива, „златна вредну публику“ која га обожава, а он им вишеструко узвраћа ту љубав: „Публика осећа искреност, посвећеност, преданост, снагу и вољу. Дођите да уживамо у магичној ноћи, да плешемо, певамо, смејемо се, плачемо, јер све је то севдах“.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи