„Галија“ промовисала албум, Неша режирао свој први спот

Рок група „Галија“ објавила је несвакидашњи концептуални спот за песму „Кад би ти отишла из овога града“. Клип је осмислио, снимио, монтирао и режирао фронтмен нишког бенда Ненад Милосављевић, кога у споту поливају сликарским бојама!

Песму Кад би ти отишла из овога града Милосављевић је компоновао на стихове великог песника Матије Бећковића, а налази се на албуму У рају изнад облака (ПГП РТС) који „Галија“ концертно промовише великим концертима 9. новембра у београдском Центру „Сава“ и 16. новембра у хали „Чаир“ у Нишу.

„Из одговорност према Матији, као великом песнику, одлучио сам се за артистички приступ, који сматрам да је био једини исправан пут. Није могао бити неки класичан спот који би банализовао песму. Одлучио сам се за паралелну причу, другачији ток и приступ. Идеја је моје лице као платно на којем настаје слика. Суштина је у једноставности и идеји“, објаснио је Неша Галија.

Први ауторски спот у каријери Милосављевић је снимио из неколико покушаја на сплаву на београдској Ади Циганлији. Истиче да се одлучио на такав корак јер је поседовао сопствене техничке могућности, пошто „у суштини по структури спот није био компликован, и није било потребе да се ангажује неки професионални сниматељ или редитељ".

„Незгодно је било само то што сам после сваког 'тејка' морао да се окупам, па све из почетка. Проблем су биле и боје пошто улазе у очи и уста. Снашао сам се тако што сам користио јогурт и фарбу за колаче“, смеје се Милосављевић.

Спот Кад би ти отишла из овога града премијерно је приказан данас на београдској промоцији албума У рају изнад облака у Студију 6 Радио Београда, којој је присуствовао и Матија Бећковић.

„Баш ме обрадовао Неша што је изабрао ту песму. То су слободни стихови, он је изабрао оне који су му се највише допали, а ја сам то слушао са највећим задовољством. Честитам на овој великој интерпретацији“, рекао је Бећковић у обраћању присутнима.

„Галија“ је у оквиру промоције приредила мини-свирку за новинаре, пријатеље и обожаваоце, који су из „Студија 6“ преносили Радио Београд 202, Трећи програм и РТС Планета. Бенд је са новог албума извео У рају изнад облака и Нешто ме гони, као и класике Котор, Ти можеш све, Да ме ниси и Додирни ме

Директор ПГП РТС-а Владимир Граић честитао је „Галији“ на сјајно обављеном послу са албумом У рају изнад облака, подсетивши и да бенд идуће године обележава 40 година од изласка деби албума Прва пловидба, колико траје и верности матичној дискографској кући.

„Морамо обележити неке битне датуме битних извођача. Прва пловидба је један од најзначајнијих албума југословенског рокенрола, који је мене лично укалупио и усмерио ка симфо рок звуку. 'Галија' 40 година касније је свежа као на првом албуму. Млађи су и бољи него тад“, рекао је Граић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи