Уживајте у музици из филма „Боемска рапсодија“

Фреди Меркјури је коначно добио биографски филм какав му доликује! „Боемска рапсодија“ је доступан у биоскопима, а за потпуни доживљај свакако је заслужан и врхунски саундтрек који садржи и необјављене снимке антологијског наступа групе „Квин“ на чувеном концерту „Лајв ејд“ 1985. године.

Издање са музиком из филма садржи 22 песме и продукцију потписују Брајан Меј и Роџер Тејлор, а у томе су им помогли, као студијски сарадници, Џастин Ширли – Смит, Крис Фредриксон и Џошуа Џ. Макре, док су за мастеринг задужени Адам Ајан и Боб Лудвиг.

Цео тим је имао велики изазов када је у питању ЦД са музиком из филма, јер крајњи циљ није представљао стварање колекције највећих хитова, већ одабир песама које ће на адвекатан начин пратити радњу филма. Направљен је детаљни одабир снимака који одговарају сценама, док је посебан фокус усмерен ка живом наступу.

Филм се тренутно премијерно приказује широм света, док се први коментари тек очекују. Рами Малек тумачи главну улогу Фредија Меркјурија, а осим њега ту су и Гвилум Ли (Брајан Меј), Бен Харди (Роџер Тејлор), Џо Мацарело (Џон Дикон) и Луци Бојтон (Мери Остин).

Рами је био свестан колико је тежак посао био пред њим,те је и сам једном приликом изјавио: „Ово је била велика прилика за мене. Финални производ ће бити или савршен или ужасан“.

Али, судећи по коментарима чланова групе „Квин“, Рами је одрадио одличан посао. Брајан Меј, као један од продуцената филма, изјавио је да ће Малек испунити очекивања публике, али и да је десет година трајала потрага за глумцем који ће моћи да изнесе улогу у потпуности.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
7° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи