„Галија“ изненадила Нишлије свирком на улици!

Чланови „Галије“ Ненад Милосављевић и Предраг Милосављевић приредили су данас право изненађење Нишлијама одсвиравши неколико песама пролазницима у једној од главних градских улица – Обреновићевој.

Неша и Пеца су на одушевљење присутних извели уз акустичну гитару Додирни ме, Зонину песму и Да ме ниси, чиме су најавили велики „Галијин“ концерт 16. новембра у нишкој хали „Чаир“, где бенд промовише нови албум У рају изнад облака.

Свирка на улици уследила је одмах по завршетку промоције ЦД-а У рају изнад облака (ПГП РТС), која је симболично одржана пред бројним новинарима и пријатељима групе у чувеној нишкој кафани „Галија“, где је њен власник Зоран Стаменковић подсетио да је група овде и основана 4. јануара 1976. године, „пошто је Неши и Пеци била омиљено састајалиште“.

Утицајни рок публициста Петар Пеца Поповић истакао је да је албум У рају изнад облака добра и важна плоча „Галије“, која је значајна и по томе што је на музички сцену вратила изузетног продуцента Сашу Хабића, док је њена посебна тежина и окретање ка стиховима великих песника какви су Матија Бећковић („Кад би ти отишла из овога града“), Перо Зубац („Волео сам“) и Милорад Митровић („Дон Рамиро“). 

„Никад нисам наишао на случај да се група назове по кафани. Али кад сам први пут видео Нешу Милосављевића 1972. године у студију Радио Београда, дошао је с гитаром и певао је песму У позну јесен Војислава Илића. Кад сам шест година касније на Зајечарској гитаријади чуо групу 'Галија', било ми је јасно, јер је и Илић волео кафану. Људи који се баве музиком и не стиде се да признају да је део њиховог одрастања била кафана, то је лепо... А из амбијента ове кафане добили смо свејугословенску атракцију“, истакао је Поповић.

Оценивши да је У рају изнад облака албум „који ће трајати“, власник промотерске куће „Лонг плеј“ Зоран Вуловић изразио је задовољство великим одзивом новинара на данашњој промоцији, јер је то доказ „пре свега поштовање према Неши и 'Галији', и према свему што су урадили за српску музику и овај град“.

Поред 16. новембра у Нишу, „Галија“ ће албум У рају изнад облака концертно промовисати и 9. новембра у београдском Центру „Сава“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
7° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи