Бах, Гершвин, „Јовано, Јованке“ и „Ајде, Јано“ на Кенедијевом отварању Бемуса

Славни британски виолиниста Најџел Кенеди са својим квартетом одушевио је синоћ београдску публику на отварању 50. јубиларног Бемуса у Центру „Сава”. Концерту једног од најзначајнијих виолиниста данашњице претходила је церемонија свечаног отварања јубиларног Бемуса.

Оперска дива Радмила Бакочевић добила је аплауз на отвореној сцени, након којег је истакла да је Бемус вредност коју треба сви да чувају и пожелела организаторима још одличних издања као што је ово 50. јубиларно.

Потом је на сцену Центра „Сава“ изашао Најџел Кенеди са панк фризуром, дресом Астон Виле и зеленим патикама и рекао да му је велико задовољство што је поново у Београду.

„Волим да дођем овде где људи са великом страшћу воле и разумеју музику“, рекао је Кенеди.

Након тога започео је концерт извођењем Фуге и сонате број 1 Јохана Себастијана Баха.

Почетак концерта био је једини додир музичара са класичном музиком вечерас. Кенеди је потом са члановима свог квартета такође обученим у дресове Астон Виле свирао своје композиције ослоњене на јеврејски фолклор и Гершвинова ремек-дела.

У скоро два и по сата музицирања стало је пуно џез аранжмана и виртуозног музицирања Кенедија и његовог бенда.

За сам крај концерта британски виолиниста извео је два стандарда са ових простора. Публика је у једном моменту запевала уз тактове песама Јовано, Јованке и Ајде Јано.

У једном тренутку девојка из организације концерта предала му је на поклон дрес фудбалског клуба Партизан.

Славни виолиниста је претходно рекао да када би живео у Србији навијао би за Партизан.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи