Ерик Обије у атријуму Народног музеја

Вечерас ће у Народном музеју у 20 часова бити одржан промотивни концерт, који публику треба да упозна са оснивањем Међународног конкурса за трубу који ће носити име нашег уваженог композитора академика Ивана Јевтића.

Светски  познати солисти на труби су свирали и изводили на небројеним концертима његове композиције, па се сама наметнула идеја о Међународном конкурсу за трубу, октобра идуће године у Београду.

Председник жирија и један од најбољих солиста на труби данашњице, Ерик Обије, биће гост вечерашњег концерта.

Концерт се поклапа и са прославом годишњице уметничког ансамбла Војске Србије „Станислав Бинички“, па ће ансамбл предвођен диригентом Павлом Медаковићем, пратити госта из Француске.

Пред слушаоцима ће бити и харфисткиња Нађа Дорник, једна од најталентованијих студенткиња Конзерваторијума у Паризу.

Улаз на концерт је слободан.

Промоција будућег конкурса за трубу завршава се у среду 3. октобра у дворани Коларчеве задужбине концертом Симфонијског оркестра РТС-а уз солисте на клавиру Александра Раоса и Тамару Благојевић на хорни.

На оба концерта изводиће се композиције оснивача конкурса академика Ивана Јевтића, вечерас ћемо чути и дела Тартинија и Боалдиеа, а у среду Штрауса и Рахмањинова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи