„Митологија концепт“ у Барутани – звезда вечери ди-џеј Калабрезе

Зидине култне Барутане биће у петак, 31. августа место окупљања љубитеља „Митологија концепта“, споја музике и других врста уметности, који овог пута предводи Калабрезе, швајцарски ди-џеј и продуцент, а на сцени ће се наћи и домаћи ди-џејеви Тиник, Тебра, Петер Портман, Тео Трунк и Радаман.

Такође, перформансе ће извести акробатска група УСБ, акробата Зоран Остојић – Киза Стоунд и сликарка Александра Лекић.

„Митологија“ журке су микс музике, игре и ритуала – културе карактеристичне за ово поднебље. Синергија ових елемената даје интензивна искуства која иду корак даље, у односу на стандардан концепт уживања у звуцима електронске музике.

У петак ће звезда вечери бити музичар који спајањем електронског звука са доживљајем природе и свог личног искуства формира карактеристичан амбијент. Његов стил се креће од инди денса, фанка, афра, хауса па све до блуза.

Калабрезе је један од најпопуларнијих актера клупске сцене Цириха. Оснивач је издавачке куће "Rumpelmusig" и сувласник легендарног клуба „Цукунфт“.

Његов први албум Рампелциркус је одлично музичко дело са пуно грува и фанка, које је покупило одличне светске критике 1997. године.

Други албум Индепендент денсер изашао је 2013. године, а красе га његов препознатљиви звук и уникатни текстови, као и вокали које он сам неретко пева. Албум представља путовање у свет који је весео, позитиван и увек фанки.

Сада ради на материјалу за трећи албум и део је пројекта Jules et Spatz са пријатељем Џимијем Џулзом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи