„Октатоник“ у суботу на „Зидићу“, џез са четири певачице!

Новооформљени џез састав „Октатоник“ наступиће на „Зидићу“ Дома омладине Београда у суботу 25. августа, са почетком од 20 часова.

Бенд је основан са идејом да изводи ауторске четворогласне аранжмане уз пратњу инструменталног квартета.

Чланови су млади џез музичари који живе и раде у Београду: Наташа Пејчић – сопран, Ивана Димитријевић – мецо-сопран, Петра Леона Матиша – алт, аранжер, композитор, Катарина Кочетова – алт, композитор, Иван Радивојевић – труба и флиглхорна, Стеван Милијановић – клавир, композитор, Борис Шаиновић – контрабас и Милош Грбатинић – бубањ.

Петра Леона Матиша је своју љубав према хору желела да преточи у један мањи састав, уз јасну визију да се изводе искључиво ауторске композиције/аранжмани. Идеја овог несвакидашњег састава је да поред сопствених, изводи и шири радови и других младих талентованих уметника.

„Октатоник“ је оформљен почетком 2018. године, а до сада су наступали у новосадском „Студију М“ и на џез фестивалу „Нишвил“.

Поводом предстојећег наступа на популарној летњој сцени ДОБ-а, вокалисткиња, аранжерка и композиторка „Октатоника“ Петра Леона Матиша, каже: „Сваки наступ је од великог значаја једном тек оформљеном саставу. Стичу се нова искуства, познанства и, чему се сви надамо, заинтересованост за нашу музику. Сви који су заинтересовани да чују нешто ново и желе да подрже младе ауторске џез саставе су добродошли“.

Она истиче да „Октатонику“ албум тренутно није примаран: „Првенствено желимо, као нов састав, да радимо даље на усавршавању звука 'Октатоника', ширимо нашу музику, уједно и што више да наступамо“.

O реакцијама публике Петра каже: „Сви су веома заинтересовани и знатижељни када чују да је реч о саставу где певају четири певачице, што није уобичајено. Некима се свиди, некима (који преферирају инструменталну музику) не. О укусима се не расправља, али углавном добијамо позитивне повратне информације“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи